Çiftçiye bir darbe de yem ve gübrede artırılacak KDV oranlarıyla vurulacak. AK Parti Hükümetinin 2015 yılı seçim vaatleri kapsamında yem ve gübrede sıfırlanan KDV oranı 9 yıl aradan sonra yeniden artırılacak.

BÜTÇE AÇIĞI ÇİFTÇİNİN SIRTINDAN KAPATILACAK!

Yeni vergi paketinde yemde KDV oranının yüzde 10’a, gübrede ise yüzde 20’ye çıkarılması öngörülürken, yem ve gübrede KDV’nin artırılması çiftçinin girdi maliyetlerini artırırken, gıda enflasyonunu da yukarıya çekecek.

Yem ve gübrede KDV oranının artırılmasının gerekçesi olarak, KDV indiriminden beklenen faydanın sağlanamadığı gösterildi.  

Bilindiği üzere 2016 yılında yapılan düzenleme ile yemde yüzde 8, gübrede ise yüzde 18 olan KDV oranı sıfırlanmıştı.

YEM VE GÜBREDE VERGİLERİN ARTIRILMASI KAYITDIŞILIĞI ARTIRACAK!

Çiftçi bu hafta buğday ve arpayı kaç liradan sattı? Ticaret Borsaları haftalık hububat fiyatları belli oldu! Çiftçi bu hafta buğday ve arpayı kaç liradan sattı? Ticaret Borsaları haftalık hububat fiyatları belli oldu!

Yem ve gübrede KDV’nin artırılacak olması çiftçinin girdi maliyetlerini yukarı çekeceği gibi, sektördeki kayıtdışılığı da artıracak. Kayıtdışı çalışan firmaların ekmeğine yağ sürülecek.

ETE SÜTE YÜZDE 10 ZAM!

Yem’de KDV’nin yüzde 10’a çıkarılması, doğrudan yem fiyatlarına yüzde 10 zam anlamına gelirken, bu da doğrudan et ve süt fiyatlarına yansıyacak.

ET FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN ET İTHAL EDİLİRKEN KDV ARTIŞIYLA FİYATLAR YİNE ARTIRILACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığı sözde et fiyatlarını düşürmek için yoğun bir ithalat yaparken, diğer taraftan yemde yapılacak KDV artışıyla fiyatların artırılacak olması uygulanan politikalardaki çarpıklığı gösteriyor.

Yemgübrekdv