Elazığ'daki hayvan üreticileri, hayvanlarını emanet edeceği çobanlar için oldukça iyi imkanlar sunuyor... Duyanları hayrete düşüren bu imkanlar, 70 bin liralık aylığın yanı sıra yeme içme, barınma ve kıyafet desteğinin sağlanması, ayrıca aylık 30 GB internet paketi hediyesi...

ÇOBANIN ALDIĞI AYLIĞA BİZ ALTIN ALAMIYORUZ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Elazığ'da küçükbaş hayvan üreticiliği yapan sürü sahibi, hayvanlarına çobanlık yapacak kişi için aylık 70 bin TL maaş vereceğini duyurarak, "Aydan aya 30 GB internetle birlikte yeme içme, barınma ve kıyafetleri bize ait. Netice itibariyle bu sektör bitecek. Son dönemde altınla beraber yarışıyor. Çobanın aldığı aylığa biz altın alamıyoruz. Memurdan fazla alıyor. Böyle devam ederse bu sektör bitme noktasına gelir. Bu sıkıntılar olurken hayvancılar zor durumda kalıyor" dedi.

Ekim ayının ilk işlem gününde hububat fiyatları belli oldu! Ekim ayının ilk işlem gününde hububat fiyatları belli oldu!

ÇOBANLAR İNTERNET İSTİYOR

Daha önce 500 koyun sahibi olduğunu ancak zaman içerisinde bu sayının 150'ye düştüğünü belirten Hayvan üreticisi, "Çobanlığını kendi imkanlarımla yapıyordum. Bazen yemledim içeri koydum, kendi imkanımla bugüne geldim. İlk zamanlar kontör istiyorlardı o zamanlar gözleri çok açılmamıştı. Daha sonra 'aylık 30 GB internet istiyoruz' dediler. Ben ayda 30 GB internet kullanmıyorum" diye konuştu.