Edirne'nin merkez ilçesine bağlı Küçükdöllük köyündeki gölette birden fazla balık ölümü meydana geldi. Bu olayın ilk defa yaşanması üzerine köy muhtarı jandarmaya bilgi verdi ve olay yerine gelen ekipler güvenlik kameralarını inceledi.

İddialara göre gölette elektrik verilerek balıklara şoklama yapıldığı belirtildi. Bu nedenle İl Jandarma Komutanlığı ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ölü balıklardan ve suyun numunelerinden alarak inceleme başlattı. Köyde yaşayan ve işletmesi bulunan İlyas Saç, bölgede uzun süredir bulunduğunu ancak daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını ifade etti.

Amasya'da ata tohumundan 40 yıl sonra kenevir üretimi! Amasya'da ata tohumundan 40 yıl sonra kenevir üretimi!

Saç, olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını istediğini belirterek, balıkların ölümü konusunda net bir tespit olmadığını ve elektrik verilerek avlanma ya da suyun oksijen seviyesinin azalması gibi söylentilerin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, gölette daha önce su seviyesinin azaldığı durumlarda böyle bir balık ölümü yaşanmadığını ve bu durumun başka bir sebebi olabileceğini düşündüğünü dile getirdi. Muhtar Mehmet Meşe ise balık ölümlerinin kirlilik değil, elektrik verilmesi sonucu meydana geldiğini iddia ederek, binlerce balığın öldürüldüğünü ve suçluların en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini vurguladı.