Tarımda yaşanan olumsuz gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Artan enflasyon ve girdi maaliyetleri üreticilerin belini bükmeye devam ediyor. Sattıkları ürünlerden elde ettikleri gelirler giderlerini karşılayamayınca çiftçiler üretim yapmaktan vazgeçiyor. 

Hububat fiyatları yönünü yukarı çevirdi! Buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi! Hububat fiyatları yönünü yukarı çevirdi! Buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi!

Hayvancılıkta da benzer bir tablo yaşanıyor... Üretim yapan dev çifltiklerden kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bu defa da Türkiye'nin en büyük et ve süt üretim çiftliklerinden birisi konkordato ilan etti. Uzun yıllardır faaliyet gösteren İstanbul Kemerburgaz'da kurulan tesisin 850 büyükbaş, 550 küçükbaş hayvan kapasitesi bulunuyordu.

DEV FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ

2004 yılından bu yane günlük olarak taze et ve süt dağıtımında bulunan firma ekonomik zorluklara daha fazla dayanamadı. 100 milyon lira sermayesi bulunan Sütçü Yusuf Çiftliği resmen konkordato ilan etti. Sütçü Yusuf Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında 3 ay konkordato geçici mühlet kararı verildi. Karar, 6 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi duyurdu.