TARIMDAN HABER ÖZEL / Ziraat Mühendisi ve Tarımdan Haber yazarlarından Faik Toy’un sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlardan dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine ifadesi alınması, ifade özgürlüğü açısından gelinen acı durumu gözler önüne serdi.

SAVCILIK TARIM VE ÇİFTÇİ İLE İLGİLİ YAPILAN PAYLAŞIMLARDA NASIL SUÇ UNRUSU GÖRDÜ?

Yazarımız Faik Toy ile husumeti olan bir vatandaşın, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarda devlet düşmanlığı ile kin ve nefret suçu işlediği gerekçesiyle Faik Toy hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunurken, Savcılığın Toy’un, çiftçiyi bilgilendirmek ve gündemdeki konulara yönelik beyan ettiği fikirlerinden dolayı ifade alınmasına karar vermesi dikkat çekti.

Bakan Yumaklı'dan TİGEM'in buğday tohum pazarındaki düşüşle ilgili çelişkili cevap! Bakan Yumaklı'dan TİGEM'in buğday tohum pazarındaki düşüşle ilgili çelişkili cevap!

FAİK TOY YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir’de karakola giderek ifade veren Toy, yaşananlara tepki göstererek, “Pes diyorum! Kamuoyu önünde yaptığım, büyük çoğunluğu tarım ve çiftçi yararına olan açıklamalarımdan dolayı savcılığın talebi üzerine ifade verdim” dedi.

Toy-6

MHP'NİN TARIM RAPORUNA YÖNELİK YAPILAN YORUMLAR BİLE SUÇ UNSURU GÖRÜLDÜ!

MHP’nin tarım raporlarına yönelik getirdiği yorumların bile suç unsuru oluşturan ifadelerin arasında bulunduğunu dile getiren Toy, “Hakkımda savcılığa suç duyurusu yapan kişi MHP’nin resmi internet sitesinden alıntılayıp paylaştığım MHP tarım raporlarını şikayetine delil olarak sunmuş ve yazılardan dolayı hem devlet düşmanlığı, hem de kin ve nefret suçu işlediğimi iddia etmiş” dedi.

TOY TAKİPÇİLERİNE SİTEM ETTİ: BEN NE ZAMAN VATAN HAİNİ OLDUM? BENİ NEDEN UYARMADINIZ?

Takipçilerine de sitem eden Toy, “Sevgili takipçilerim ben ne ara devlet düşmanı, vatan haini oldum. Beni neden hiç uyarmadınız?” diyerek yaşananlara tepkisini dile getirdi.