SADETTİN İNAN / Et ve Süt Kurumu’nun Uruguay’dan ithal ettiği 25-30 kg gübreli hayvanlarla ilgili yaptığımız son haberden dolayı Hijazi firması, küstahça bir uslüpla kaleme alınmış bir ihtarname gönderdi.

-İhtarnamede, ithalatın kendileri tarafından yapılmadığı ileri sürülerek, haberimizde Hijazi firmasının kirli hayvanlardan dolayı eleştirilirken, rakip firma olan Al Mahmoud firmasının ise övülerek reklamının yapıldığı iddia edildi.

-Haberimizin reklam içerikli olduğu ileri sürülerek, Al Mahmoud şirketinden bir ödeme alıp almadığımız konusunda Tarımdan Haber’in şirket hesaplarının kontrol ettirilerek bir ödeme alınıp alınmadığının tespit ettirileceği belirtildi.

-Söz konusu haberin yayından kaldırılması aksi takdirde erişimin engellenmesi yoluna başvurulacağının altı çizildi.

KÜSTAHÇA KALEME ALINAN İHTARNAMEYE TESLİM OLACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORSANIZ YANILIYORSUNUZ!

Öncelikle, böyle küstahça bir ihtarnameyi kabul etmediğimizi söylemek istiyorum. ESK’nın yaptığı besilik hayvan ithalatında gelen tepkilere rağmen ısrarla üzeri 25-30 kg gübreli hayvan ithalatına devam edilerek üretici göz göre göre dolandırılırken, tamamen üreticinin hak ve menfaatini korumaya yönelik yaptığımız haberden dolayı böyle küstahça bir üslupla gönderilen ihtarnameye teslim olacağımızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Tarımda üreten cezalandırılıyor! 1 litre süte 1 litre su alınamıyor! Tarımda üreten cezalandırılıyor! 1 litre süte 1 litre su alınamıyor!

HABERİMİZİN ÖZNESİ ÜRETİCİNİN HAK VE MENFAATİNİN KORUNMASIDIR!

Hukuken hakkınızı aramak her Türk vatandaşının olduğu gibi sizlerin de hakkı. Gerek şahsımın gerekse de şirket hesaplarını istediğiniz gibi kontrol ettirebilirsiniz. Ancak bu küstahlığınızın da hukuken yanınıza kar kalmayacağını bilmenizi isterim. Hijazi firmasıyla bir iletişimin olmadığı gibi Al Mahmoud firmasıyla da hiçbir iletişimim yok. Haberlerimizin öznesi üreticinin hak ve menfaatidir. Söz konusu haberimiz tamamen her iki gemiden hayvan teslim alan üreticilerden gelen ihbar ve konunun teyit edilemesi üzerine yapılmıştır. 

İKİ GEMİ ARASINDAKİ FARK GÜBRELİ HAYVAN İTHALATININ KASITLI YAPILDIĞINI ORTAYA KOYDUĞU İÇİN FİRMA İSİMLERİNİ VERDİK!

Daha önceki haberlerimizde gübreli hayvan ithalatı ile ilgili firma isimlerini vermemiştik. Ancak son gelen iki geminin de aynı ülke ve aynı güzergahtan gelmesine rağmen iki gemiden inen hayvanların üzerindeki gübre bakımından farklı olması, bu sorunun yol şartlarından kaynaklanmadığını, kirli hayvanların üreticiye kasıtlı bir şekilde verildiğini belgelediği için haberimizde firma isimlerini kullandık.

ESK YÖNETİMİ BU FİRMA TARAFINDAN YAPILAN GÜBRE VURGUNUNA NEDEN GÖZ YUMUYOR?

İşin garip tarafı ithalatı yapan Et ve Süt Kurumu yetkilileri, üreticiyi doğrudan dolandırmaya yönelik gübreli hayvan teslimine yönelik hiçbir tedbir almaması ve firmanızın aynı şekilde gübreli hayvan ithal etmeye devam etmesidir. Normal şartlarda ithalatı yapan ESK’nın gübreli hayvan tesliminden dolayı firmanıza bir yaptırım uygulaması gerekirken, nedense bugüne kadar böyle bir yaptırım da uygulanmamıştır. Bu normal bir durum değildir. Asıl buradaki hesap hareketlerinin kontrol edilmesi gerekiyor.

GEMİ BAŞI ÜRETİCİDEN HAKSIZ BİR ŞEKİLDE ALINAN 82 MİLYON LİRA KİMİN CEBİNE GİDİYOR?

Üretici ithal sığırın kilosuna 6 dolar ödüyor. Hayvanların üzerindeki ortalama 20 kg gübre üzerinden bir hesap yaptığımızda üreticiden haksız bir şekilde alınan para hayvan başı 4100 lira ediyor. Gelen her gemide ortalama 20 bin baş hayvan olduğu düşünülürse gemi başı üreticiden haksız bir şekilde alınan 82 milyon lira kimin cebine gidiyor ve asıl önemlisi ESK yetkilileri bu soygun ve dolandırıcılığa neden göz yumuyor?  

Hodri meydan…

Haydi verin bizi mahkemeye, Türk adaletinin önünde hesaplaşalım!

ÖNEMLİ NOT: Yayından kaldırmamızı istediğiniz söz konusu haberimizi bırakın yayından kaldırmayı bir hafta boyunca manşette tutacağız…