Yem fiyatlarına zam geldi Ulusal Süt Konseyi ne zaman toplanacak? Yem fiyatlarına zam geldi Ulusal Süt Konseyi ne zaman toplanacak?

TARIMDAN HABER ÖZEL / Et fiyatlarında, ülkede garip bir çelişki yaşanıyor. Kesim fiyatları maliyetler karşılaştırıldığında düşük kalırken, vatandaş ise gelir seviyesinin düşmesinden dolayı bu fiyatlara bile eti tüketemiyor. Karkas kesim fiyatları ithal etten dolayı baskılanırken, üretici ise zararına üretim yapıyor.

GÜNCEL ET KESİM FİYATLARI AÇIKLANDI

UKON, haftalık dana ve kuzu kesim fiyatlarını açıkladı. Dana yağsız kesim Türkiye ortalaması 332 lira seviyesinde bulunurken, kuzu yağsız kesim fiyatı da 387 lira seviyesinde bulunuyor.

DANA VE KUZU KESİM FİYATI YERİNDE SAYMAYA DEVAM EDİYOR

Dana ve kuzu kesim fiyatları, geçen haftaya göre 1 ve 2 lira gibi komik bir artış oldu. Kesim fiyatlarının bu şekilde devam etmesi ülke hayvancılığına zarar veriyor. Üretici kesim fiyatlarının maliyetler oranında artmasını isterken, Bakanlık ithal etle fiyatların yükselmesini baskılıyor. Et fiyatları yaşanan enflasyona göre ucuz kalmasına rağmen, vatandaş da hayat pahalılığından dolayı eti tüketemiyor.

Kesim Fiyatı-39