Domuz eti skandalında şok gelişme! ESK ithal ette Helal Akreditasyon Kurumu'ndan belge alma şartını kaldırmış! Domuz eti skandalında şok gelişme! ESK ithal ette Helal Akreditasyon Kurumu'ndan belge alma şartını kaldırmış!

TARIMDAN HABER ÖZEL / Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yayınladığı haftalık fiyat bülteninde damızlık düve ile besilik erkek dana fiyatı bu hafta düştü. Buzağı ve damızlık gebe düve fiyatları ise değişmedi.

DAMIZLIK DÜVE FİYATI 1500 LİRA DÜŞTÜ

Damızlık düve fiyatında 1500 lira gerileme yaşanırken, fiyatlar 96500 liradan 95000 liraya düştü. Yine aynı şekilde besilik erkek dana fiyatı da 2675 lira gerileyerek 85925 liradan 83250 liraya düştü.

BUZAĞI FİYATI DEĞİŞMEDİ

Damızlık Birliği tarafından yayınlanan güncel canlı hayvan fiyat listesinde buzağı fiyatında bir değişiklik olmadı. Buzağı fiyatı 53875 lira seviyesinde bulunuyor. Yine aynı şekilde damızlık gebe düve fiyatı da artmayarak ortalama 131250 liradan işlem görüyor.   

BESİLİK ERKEK DANA FİYATININ DÜŞMESİ ET FİYATLARINI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Besilik erkek dana fiyatının düşmesi, besicilik yapan üreticinin canlı hayvan girdi maliyetini düşüreceği için bu durum et fiyatlarını da doğrudan etkileyecek. Ancak besilik erkek dana fiyatının düşmesi, ESK’nın Güney Amerika’dan ithal ettiği besilik ithalatının hızlanmasından kaynaklandığı kaydediliyor. Besleme maliyeti ve yerli besilik metaryalinin artmasından dolayı bir düşüş yaşanmaması, bu fiyatların göreceli olduğunu gösteriyor.