Ekonomik kriz Tarım Kredi'yi de vurdu! Razi'ni satışı yeniden gündemde... Ekonomik kriz Tarım Kredi'yi de vurdu! Razi'ni satışı yeniden gündemde...

TARIMDAN HABER ÖZEL / Ticaret Borsalarında ortalama hububat fiyatları belli oldu. 1 milyon tona kadar mısır ithalatında gümrük vergisi düşürülürken, ithalat kararı iç piyasada mısır fiyatlarını da aşağıya çekti. 15 Ticaret Borsasının ortalama verilerine göre buğday ve mısır fiyatları bir önceki haftaya göre geriledi.

İTHALAT KARARININ ARDINDAN MISIR FİYATI SERT DÜŞTÜ!

Haftanın son işlem günü fiyatları karşılaştırıldığında ekmeklik buğday fiyatı tonda 100 lira gerilerken, makarnalık buğday fiyatı ise 175 lira geriledi. 8250 TL/tondan işlem gören arpa fiyatları ise değişmedi. Ancak en sert düşük mısır fiyatlarında yaşandı.

9700 LİRAYA KADAR ÇIKAN MISIR FİYATI 8930 LİRAYA DÜŞTÜ!

Bilindiği üzere mısır ithalatında 1 milyon tona kadar gümrük vergisi düşürülmüştü. İthalatta gümrük vergisinin düşürülmesi hemen iç piyasada kendisini göstererek fiyatların gerilemesine neden oldu. Geçtiğimiz hafta 9700 TL/tona kadar çıkan mısır fiyatları, ithalat kararının ardından 8930 TL/tona kadar düştü.

HAFTALIK BAZDA HUBUBAT FİYATLARI 

Hububat fiyatları haftalık bazda da geriledi. Ekmeklik buğday fiyatı 10620 TL/ton iken geçtiğimiz hafta ortalama 10570 TL/tona düştü. Makarnalık buğday fiyatında ise tam tersi sınırlı bir artış yaşandı. Tonda 50 lira gibi yükseldi. Haftalık bazda arpa fiyatlarında ise bir değişiklik olmadı. 8230 TL/ton seviyesinde işlem gördü. Haftalık bazda mısır fiyatında da tonda 300 lira bir düşüş yaşandı. Mısır fiyatlarında haftalık bazda düşüşün, günlük işleme göre düşük görünmesi ithalat kararının tam fiyatlara yansımamasından kaynaklanıyor.