Tarım sektöründe kullandırılan sübvansiyonlu krediler çiftçiye sadece Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılıyor. Sübvansiyonlu kredilerin limitleri artırılırken, istenilen şartların yerine getirilmesi durumunda yatırım ve işletme kredileri tamamen sıfır faizli kullanılabiliyor. 

Suyu merkeze alan tarımsal üretim planlamasının amacı nedir? Suyu merkeze alan tarımsal üretim planlamasının amacı nedir?

SÜTÇÜ VE KOMBİNE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SIFIR FAİZLİ KREDİ KULLANMA ŞARTLARI

Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliğinde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından verilen düşük faizli yatırım ve işletme kredisinin limiti 25 milyon liradan 40 milyon liraya çıkarıldı. Kredi limiti yüzde 60 oranında artarken, yüzde 50 faiz indirimli kullandırılan yatırım ve işletme kredileri istenilirse yüzde 100 faiz indirimi ile de kullanılabiliyor. 

YATIRIM KREDİLERİNDE 6 ŞARTTAN 5’İNİ YERİNE GETİRENE SIFIR FAİZLİ KREDİ 

Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliğinde yüzde 50 faiz indirimli yatırım ve işletme kredisi kullandırılıyor. Yatırım kredilerinde 6 şarttan 5’ini yerine getirene yani her bir şart için yüzde 10’ar faiz indirimi daha uygulanacak. Buna göre; yatırım kredilerinde öncelikli bölge yatırımına yüzde 10, atıl işletme kullanımına yüzde 10, işletmeye konulacak hayvanların yurt içinde doğan hayvanlardan tedarik edenlere yüzde 10,  jeotermal enerji kullanımına yüzde 10, kadın çiftçi yüzde 10 ve 40 yaşın altında olan girişimcilere yüzde 10 olmak üzere faiz indirimi uygulanacak. 6 şarttan 5’ini yerine getiren yüzde 100 faiz indiriminden yararlanabilecekken, her hangi birini yerine getirenler ise sadece yüzde 10 faiz indirim hakkını kazanacak. 

İŞLETME KRDESİNDE 7 ŞARTTAN 5’İNİ YERİNE GETİRENE SIFIR FAİZLİ KREDİ 

Yine işletme kredisinde ise 7 şarttan 5’ini yerine getirenlere yüzde 100 faiz indirimli kredi kullandırılacak. İşletme kredilerinde yüzde 50 indirimli kredi kullandırılırken, istenilen diğer şartlarında yerine getirilmesiyle birlikte indirim oranı yüzde 100’e kadar çıkabiliyor. Buna göre, öncelikli bölge yatırımı yüzde 10, yurt içinde doğan hayvan alımına yüzde 10, kendi yemini üretene yüzde 10, jeotermal yenilenebilir enerji kullanımına yüzde 10, organik tarım/iyi tarım uygulamalarına yüzde 10, 40 yaş altı genç girişimciye yüzde 10 ve kadın çiftçiye yüzde 10 indirim daha uygulanacak.