TARIMDAN HABER ÖZEL / Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, haftalık kesim fiyatları listesini yayınladı. Birlik, her hafta yayınladığı fiyat listesi ile yetiştiricileri bölgedeki kesim fiyatları hakkında bilgilendiriyor.

UKON'DAN SONRA BURSA DAMIZLIK BİRLİĞİ DE KESİM FİYATLARINI YAYINLADI

UKON ve Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin haftalık yayınladığı kesim fiyatları, yurt içinde et fiyatlarının genel seyri hakkında da bilgi veriyor.

ESK'NIN YOĞUN İTHALATI FİYATLARI GERİ ÇEKTİ!

İnek, dana, düve kesim fiyatları da açıklandı! İnek, dana, düve kesim fiyatları da açıklandı!

Karkas kesim fiyatlarının son haftalarda düşmesinde, Et ve Süt Kurumu’nun et ithalatını yoğun bir şekilde sürdürmesi önemli bir etken olarak gösteriliyor.

İNEK KESİM FİYATI 17 LİRA DÜŞTÜ

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin güncel kesim fiyatlarına göre inek kesim fiyatı son bir haftada 17 lira birden düşerek 285 liraya geriledi. Bir önceki hafta 302 lira seviyesinde bulunan inek kesim fiyatı bir hafta içinde 17 lira birden düştü.

Düve kesim fiyatı da bu düşüşten etkilenirken, bir hafta önce 328 lira olan düve karkas kesim fiyatı bu hafta 312 liraya geriledi.

DANA KESİM FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

Düve ve inek kesim fiyatında düşüş daha fazla olurken, dana kesim fiyatında ise düşüş 10 lira ile sınırlı kaldı. Dana karkas kesim fiyatı bir hafta öne 341 lira iken, son güncel kesim fiyatlarına göre 331 liraya geriledi.

KUZU KESİM FİYATI SADECE 1 LİRA DÜŞTÜ

Kuzu kesim fiyatı ise bu düşüşten neredeyse hiç etkilenmedi. Kuzu kesim fiyatı son bir haftada sadece 1 lira düştü. Bir önceki hafta 411 lira olan kuzu kesim fiyatı, bu hafta 410 lira oldu.