TARIMDAN HABER ÖZEL / Et fiyatları gündemde kalmaya devam ederken, Et ve Süt Kurumu da yoğun bir ithalat yapıyor. Güney Amerika’dan besilik dana ithalatı yapılırken, Avrupa’dan da karkas et ithal ediliyor. Yapılan ithalat, iç piyasada canlı hayvan fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor.

BESİLİK HAYVAN İTHALATININ HIZLANMASI FİYAT ARTIŞINI DURDURDU!

Tarımda üreten cezalandırılıyor! 1 litre süte 1 litre su alınamıyor! Tarımda üreten cezalandırılıyor! 1 litre süte 1 litre su alınamıyor!

Güney Amerika’dan yapılan besilik dana ithalatı son aylarda yoğunlaşırken, bu ithalat iç piyasada besilik erkek dana fiyatlarındaki artışın önüne geçti. Yakın zamana kadar yükseliş trendinde olan besilik erkek dana fiyatları, son haftalarda yükselişini durdurdu.

Besilik erkek dana fiyatı (200-250 kg) 86 bin liradan satılırken, geçen hafta da aynı fiyattan satılıyordu. Besilik erkek dana fiyatındaki yükselişin durması et fiyatlarının da belli bir seviyede kalmasına neden oldu.

DAMIZLIK DÜVE FİYATI DÜŞTÜ

Diğer yandan bu hafta damızlık düve fiyatlarında 500 lira gibi bir düşüş yaşandı. Geçen hafta 97 bin lira olan damızlık düve fiyatı bu hafta 96 bin 500 liradan satıldı. Damızlık gebe düve fiyatında ise bir değişiklik olmadı. Damızlık gebe düve de 127 bin 500 liradan satılıyor.

BUZAĞI FİYATI ARTTI!

Damızlık düve fiyatında bir değişiklik olmazken, bu hafta buzağı fiyatında 500 liralık bir artış yaşandı. 51 bin 125 liradan satışa konu olan buzağı fiyatı bu hafta 51 bin 625 liraya yükseldi.