TARIMDAN HABER ÖZEL / Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, kulak küpesinin hayvancılıkta milli bir mesele olduğunu ve tek bir birlik üzerinden işin yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye genelinde bu konuda kendisine güvenen birlik varsa çekilmeye hazırız, o arkadaşlar yapabilir” dedi.

HAYVANCILIKTA KULAK KÜPESİ MİLLİ BİR MESELE! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, kooperatif ve birlikler üzerinden takılan kulak küpesini tek bir birliğe vermeye hazırlanırken, konuyla ilgili yaptığımız habere Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan’dan açıklama geldi. Kulak küpesinde tekelleşme kaygısına katılmadıklarını dile getiren Özcan, hayvancılıkta kulak küpesinin milli bir mesele olduğunu ve kayıtların sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için tek bir elden yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

İLLE BİZ TAKALIM DEMİYORUZ KENDİSİNE GÜVENEN BİRLİK VARSA ONLAR DA YAPABİLİR!

Bu konuda kendilerine güvendiklerini ancak ‘Türkiye geneli biz de yapabiliriz diyen başka bir birlik varsa biz çekilmeye hazırız, o arkadaşlar da yapabilir’ çağrısında bulunan Özcan, mevcut durumda kulak küpelemede çok dağınık bir yapı olduğunu, bundan dolayı da sistemin sağlıklı işlemediğini kaydetti.

ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor? ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor?