TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanlığı, kulak küpesinde sözde dağınıklığın önüne geçmek için Türkiye genelinde Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini yetkili kılacak. Kulak küpesinde yetki tamamen Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine verilirken, kooperatifler ve üretici birlikleri devreden çıkarılacak.

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BÜYÜK BİR EKONOMİK AYRICALIĞA SAHİP OLACAK

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, büyük bir ekonomik ayrıcalığa sahip olacak. Mevcut durumda bazı bölgelerde ücretsiz takılan kulak küpeleri de paralı hale getirilirken, kulak küpesinin parası Bakanlık tarafından üreticilerin desteklerinden kesilerek doğrudan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin hesabına yatırılacak. Kulak küpesinin ücreti de Bakanlık tarafından belirlenecek.

Tarımda üreten cezalandırılıyor! 1 litre süte 1 litre su alınamıyor! Tarımda üreten cezalandırılıyor! 1 litre süte 1 litre su alınamıyor!

KULAK KÜPESİNİN DAMIZLIK BİRLİKLERİNE VERİLMESİNDE AHMET GÜMEN ETKİSİ!

Söz konusu kulak küpesinin tek bir birliğe verilmesiyle ilgili çalışmanın Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen tarafından gündeme getirildiği belirtilirken, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan ile Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen’in Burdurlu olması, kulak küpesinin tekelleşmesinde hemşericilik iddiasını da gündeme getirdi.

Söz konusu bu çalışma yapılırken, diğer örgütlerden görüş alınmadığı kaydediliyor.