Süt üretim maliyetleri açıklandı! 7 aydır maliyetler artmıyor! Süt üretim maliyetleri açıklandı! 7 aydır maliyetler artmıyor!

TARIMDAN HABER ÖZEL / Et fiyatlarında yukarı seyir, yönünü aşağıya çevirmiş durumda. Yapılan yoğun ithalat ve talep düşüklüğünden dolayı kesim fiyatları düşmeye devam ediyor. Güncel kesim fiyatlarına göre dana kesim fiyatı 340 TL’den 335 TL’ye düştü. Aynı şekilde inek karkas kesim fiyatı da 287 TL’den 280 TL’ye düştü. Düve karkas kesim fiyatı ise geçen haftaya göre 2 lira gerileyerek 317 TL’den 315 TL’ye düştü.

KUZU KESİM FİYATI 5 TL YÜKSELDİ

İnek, dana ve düve kesim fiyatı düşerken, kuzu kesim fiyatı 5 lira arttı. Geçtiğimiz hafta 410 TL olan kuzu karkas kesim fiyatı bu hafta 415 TL’ye çıktı.

Kesim fiyatlarında önümüzdeki süreçte bir artış beklenmezken, ESK’nın karkas et ithalatını yıl sonuna kadar devam ettireceğinden dolayı kesim fiyatlarının baskılanmaya devam edeceği kaydediliyor.

ET KESİM FİYATI DÜŞERKEN DANA KIYMA FİYATI YÜKSELDİ!

Diğer yandan kesim fiyatları gerilerken, kıyma ve kuşbaşı fiyatlarının aynı oranda düşmemesi dikkat çekiyor. Yine Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin verilerine göre dana kuşbaşı fiyatı 535 TL, dana kıyma fiyatı da 499 TL civarında bulunuyor. Kesim fiyatları düşerken, bu hafta dana kıyma fiyatının 6 lira yükseldiği görülüyor. Geçen hafta 1 kg dana kıymanın fiyatı 493 lira iken, bu hafta 499 TL'ye yükseldi.