TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Süt Konseyi, Ağustos ayı çiğ süt üretim maliyetlerini açıkladı. Ağustos ayında çiğ süt üretim maliyeti artmayarak 12,36 TL olarak belirlendi. Çiğ süt üretim maliyeti bir önceki ay da 12,36 TL olarak açıklanmıştı.

ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ 7 AYDIR DEĞİŞMİYOR!

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt üretim maliyetleri aylık olarak incelendiğinde, süt üretim maliyetinin 7 aydır artmayarak aynı seviyede kaldığı görülüyor. Şubat 2024’de 12,33 TL olarak açıklanan çiğ süt üretim maliyeti, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında aynı seviyede kaldı.

7 AYLIK ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETLERİ

Çiğ süt üretim maliyeti sırasıyla; Mart ayında 12,31 TL, Nisan ayında 12,30 TL, Mayıs ayında 12,41 TL, Haziran ayında 12,37 TL, Temmuz ayında 12,36 TL ve Ağustos ayında 12,36 TL olarak açıklandı.

Yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda çiğ süt üretim maliyetinin 7 ay boyunca artmaması dikkat çekerken, üreticinin bu dönemde kar edemediğini ve zararına süt sattığını beyan etmesi yaşanan çelişkiyi ortaya koyuyor.

ÇİĞ SÜT FİYATI 14,65 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİ

İnek, dana, düve ve kuzu kesim fiyatı belli oldu! İnek, dana, düve ve kuzu kesim fiyatı belli oldu!

Ulusal Süt Konseyi, Mayıs ayında çiğ süt referans fiyatını 14,65 TL olarak açıklamıştı. Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda referans fiyatta bir artış yapılmaması yönünde karar alınmıştı.