Köfteci Yusuf, yaptığı açıklama ile ürünlerinde domuz etinin kullanılmadığını iddia ederken, Bakanlığa ve yapılan denetimlere yönelik suçlamalarda bulunulması dikkat çekti. Açıklamada domuz eti tespit edilen ürünlerin şahit numunelerinin alınmadığı ve tespitle ilgili bilginin firmaya çok geç bildirildiği kaydedilirken, bugüne kadar sessiz kalmalarının gerekçesi olarak da yürüyen hukuki sürecin olumsuz etkilenmemesi gösterildi.

Bakan Koca'dan 'mantar' uyarısı Bakan Koca'dan 'mantar' uyarısı

KÖFTECİ YUSUF TARIM BAKANLIĞINA KARŞI KAZANDIĞI DAVAYLA İLGİLİ BİLGİ VERMEDİ!

Firmanın, konuyla ilgili olarak Bakanlık aleyhine açtığı davayı kazanmasına rağmen bu konuyla ilgili hiçbir bilgi verilmemesi dikkat çekti. Diğer yandan domuz eti ile ilgili tespitin sadece iki şubeye yönelik olduğu ancak 280 şubelerinin bulunduğu belirtilerek diğer şubelerde böyle bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı kaydedilerek çelişkili ifadelere yer verildi.

Domuz eti tespit edilen aynı parti üründen daha sonra savcılık kararı ile yapılan incelemede olumsuz bir durum çıkmadığı kaydedilerek, firmanın kendisini bu şekilde anlatmaya çalışması da yapılan açıklamanın samimiyetinin sorgulanmasını gündeme getirdi.

TARIM BAKANLIĞI FİRMAYA CEVAP VERECEK Mİ?

Firmanın, Bakanlığın gıda denetimlerini ve yayınlanan taklit ve tağşiş listesinin sorgulanmasına neden olacak bu açıklamasına karşılık nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor.