Yunusemre Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile Şehzadeler Ziraat Odası Başkanlığının iş birliğiyle, 2016 yılında organik tarıma yeni başvuru yapan ve organik tarım sözleşmesi imzalayan üreticiler için "Organik Tarım Bilgilendirme" semineri düzenlendi.
Şehzadeler Ziraat Odası Toplantı Salonundaki eğitimde; Ziraat Yüksek Mühendisi Oktay Kuştutan, Ziraat Mühendisleri Emel Erçavuşoğlu ve Mustafa Telligöz "Organik Tarım Nedir", "Organik Tarım Yetiştiriciliği" ve " Organik Tarım Faaliyetlerinde Kayıt Tutulması" konularını işleyerek sunumlarını gerçekleştirdiler.
Eğitimde bir konuşma yapan İl Müdürü Hasan Çebi; "Organik tarım, Ülkemiz ve Manisa için üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu. Bugün burada toplanmamızın temel amacı, sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenilir gıdayı üretip, tüketiciye ulaştırmaktır. İnsan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, sürdürülebilir gıda üretimi için sentetik veya kimyasal gübre kullanmaksızın, pestisit kalıntısı bulunmayan bitkisel ve hayvansal gıdaları üretmemiz mutlak bir zorunluluk haline gelmiştir.
Kendimizi ve gelecek nesillerimizi korumamız gerekmektedir. Bununda yolu da sağlıklı gıda tüketmekten geçmektedir.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından tavsiye edilen ilaçları üretiminizde kullanmanız gerekmektedir. Bunun için ilaç yazma yetkisi olan mühendislerimizden ilaçlarınızı yazdırmanız, Üretici Kayıt Defterine kayıt ettirmeniz ve ilacı uygularken, 'Uygulama Belgesi' olanları tercih etmeniz doğru olacaktır. İlaç ile hasat arasında geçen süreye de mutlaka uymalısınız" dedi.
Manisa'da pek çok ilaç ve gübre bayisinin bulunduğuna dikkat çeken Hasan Çebi; "İlaç ve gübre bayilerine olan denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam etmektedir ve edecektir. İlçe müdürlüklerimizde çalışan arkadaşlarımıza bu konuda çok büyük görevler düşmektedir. Reçetesiz, yasaklanmış ve kullanım tarihi geçmiş ilaçlar konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekte, organik ürün yetiştiriciliğinde organik ilaçların ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda üreticilerimizi bilgilendirmekteyiz. Müdürlük olarak SMS bilgilendirme sistemimiz bulunmakta olup ilaçlamalar konusunda duyurularımızı buradan yürütmekteyiz" diye konuştu.
İl Müdürü Hasan Çebi sözlerine şöyle devam etti; "Bakanlığımız, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Üretimi olarak, üreticilerimizi bu alanlara yönlendirmeye çalışmakta ve bunun içinde dekar başına desteklemeler vermektedir. Uzun vadede hedefimiz Manisa İlinin tamamında organik tarımın yapılmasını sağlamaktır. Bu hedefin gerçekleşmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" şeklinde konuştu.
İl Müdürü Çebi, "Organik tarım sertifikasyon süreci olan 3 yıl boyunca Ziraat Odası, Ticaret Borsası ve Yunusemre Belediye'mizce sertifikasyon ücretleri kurumlarca karşılanacak, üreticilerden sertifikasyon bedeli alınmayacaktır. Bu çalışmaların ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.