Karaman Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda, Karaman'daki çiftçiler ve biçerdöver esnafının taleplerine göre 2024 yılı mısır biçim fiyatları belirlendi.

Gazete Anadolu'nun haberine göre, toplantıya, Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, Sudurağı Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanı Muammer Harmandar, Ayrancı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Elvan ve muhtarlar ile meclis üyeleri katıldı.

2024 YILI MISIR BİÇİM ÜCRETİ BELLİ OLDU

Toplantının ardından konuşan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, 2024 yılı için mısır biçim ücretinin dekarda 240 TL, dönümde ise 600 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Ayrıca Bayram, "Mısır hasadından sonra arazide kalan mısır saplarına bu yıl özel firmalardan ciddi talep var. Çiftçilerimizin, sapları talep eden firmalara dekar başına 100 TL, dönüm başına ise 250 TL karşılığında satmaları uygun olacaktır" dedi.

Konya'da özelleştirmeden son anda kurtulan şeker fabrikası Türkşeker'i ayakta tutuyor! Konya'da özelleştirmeden son anda kurtulan şeker fabrikası Türkşeker'i ayakta tutuyor!

Belirlenen fiyatların kanuni bir bağlayıcılığı olmadığını belirten Bayram, çiftçiler ve biçerdöver esnafı arasında yapılacak anlaşmalara öncelik verileceğini vurguladı.