SADETTİN İNAN / KULİS HABER 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ülke tarımı ve çiftçiler lehine yapılan çalışmalardan daha çok tartışmalı konularla gündeme gelirken, yaptığı görevden de mutlu olmadığı ortaya çıktı. Yakın çevresine ‘ben aslında bırakmak istiyorum ama sayın Cumhurbaşkanımız beni almıyor’ şeklinde dert yandığı belirtilirken, eski Bakanın da bulunduğu bir sohbet toplantısında bulunduğu görevden memnun olmadığını açık bir şekilde dile getirmesi Ankara kulislerinde de farklı yorumları beraberinde getirdi.

65 yaşında olan Hüseyin Aydın’ın bu şekilde dertlenerek aslında çevresine ‘kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan için vazgeçilmez bürokrat’ imasında bulunmaya çalıştığı değerlendirilirken, ‘kendisini çok önemseyen’ bir kişilik olarak bilinmesinden dolayı da bu durum Hüseyin Aydın için normal görülüyor. Ancak kendisini bu kadar önemli göstermek isterken, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşundan memnuniyetsizliğini dile getirmesi de bu kurumların neden iyi yönetilmediğini ve ülke tarımı için istenilen sonuçların alınmadığını da gözler önüne seriyor.

Tarım Kredi Marketlerde yolsuzluk tartışması! Orhan Kozan'ın neden görevinden ayrıldığı ortaya çıktı! Tarım Kredi Marketlerde yolsuzluk tartışması! Orhan Kozan'ın neden görevinden ayrıldığı ortaya çıktı!

65 YAŞINDA NASIL GENEL MÜDÜRLÜK YAPIYOR?

Aslında Tarım Kredi Kooperatiflerinde 2019 yılına kadar emekli olan bir kişi Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alamıyordu. Fahrettin Poyraz döneminde 2019 yılında İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde yapılan gizli bir değişiklikle ‘emekli olanlar çalışamaz’ ibaresi sadece Genel Müdürler için kaldırılmıştı. Fahrettin Poyraz, kendisinin hukuksuz atamasını bu şekilde kılıfına uydurmaya çalışırken, emekli olanların da Tarım Kredi Kooperatiflerinde Genel Müdürlük yapmasının yolu açılmış oldu.

Anlayacağınız Hüseyin Aydın’ın dert yandığı Tarım Kredi Kooperatiflerinde genel müdürlük yapması, Fahrettin Poyraz’ın yaptığı o gizli değişikliğe borçlu. 2019 yılında İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde o değişiklik yapılmamış olsaydı, Aydın zaten bu göreve getirilemezdi. Fahrettin Poyraz, İnsan Kaynakları Yönetmeliğine rağmen 3,5 yıl hukuksuz bir şekilde genel müdürlük yapsa da, bir gün bu hukuksuzluğun hesabı sorulacaktır.

Kamuda, yaptıkları hizmetten ziyade sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi üzerinden ‘nüfus alanını koruma’ davranışı maalesef çok yaygın bir durum. Bunun en bariz örneklerinden birini de Hüseyin Aydın'da görüyoruz.

BEŞTEPE'DE UNUTULAN AJANDA BİRİNCİ GÜNDEM OLDU!

Hüseyin Aydın, geçtiğimiz haftalarda Beştepe’ye gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp görüşmediğini bilemiyoruz ama Beştepe’de unuttuğu ajandası Tarım Kredi Kooperatiflerinde birinci gündem olmuş!

Aydın’ın ajandasında ne vardı bilemiyoruz ama ‘Ajandamı Beştepe’de unuttum’ diyerek kendisini ziyarete gelenlerden tutun da kurum toplantılarına kadar, unuttuğu ajandayı ballandıra ballandıra anlatıyormuş! Personeller arasında artık unutulan ajanda öncelikli muhabbet konusu olmuş! Hatta bir birlerine ‘Genel Müdür ajandasını Beştepe’de unutmuş’ diye takılıyorlarmış! 

Yani anlayacağınız unutulan ajanda üzerinden Hüseyin Aydın, çevresine ‘Beştepe ile olan ilişkilerinin’ ne kadar kuvvetli olduğunu bir güzel anlatma fırsatı bulmuş!

İstemem yan cebime koy misali, bir taraftan 'ya ben istemiyorum' derken bir taraftan da koltuğunda ne kadar güçlü olduğunu anlatmaya çalışıyor. 

Elbette, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürünün Beştepe ile ilişkileri ne kadar kuvvetli olursu bu durum çiftçi ortakları için o kadar kıymetli olur. Ancak, çiftilerin temel sorunlarının çözüm konusunda 'kuvvetli iilişkilerin' nasıl kullanıldığını bilmiyoruz fakat bu kuvvetli ilişkinin her fırsatta insanların gözünün içine sokulmak istenmesi normal olmasa gerek.

Sonuç olarak 'kendisini bu kadar önemseyen' yöneticilerden dolayı da bu kurumlardan ülke millet adına istenilen faydalı sonuçlar alamıyoruz.