Meclis’te Tarım Komisyonunun son bir yıldır toplanmamasına komisyon üyelerinden de tepki geldi. Saadet Partisi Antalya Milletvekili ve Tarım Komisyonu üyesi Şerafettin Kılıç, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi’yi göreve davet ederek, “Ülkemiz tarla farelerinin istilasına uğrarken, kuraklık çiftçimizi canından bezdirirken, üreticimiz çaresizce adil bir taban fiyat beklerken, et fiyatları aldı başını giderken, damızlık hayvanlar kesime sürüklenirken, Komisyon Başkanı tam da bu kaosun ortasında bir yerde kayboldu; acaba tarım krizlerini çözmek için sihirli bir değnek mi arıyor?” dedi.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç’ın, Saadet Partisi Grubu adına tarımsal girdi fiyatlarının kontrol altına alınması ve adil bir hububat taban fiyatının belirlenmesi için Meclis’e verilen araştırma önergesi üzerine yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle…

TARIMDA SORUNLARI GÖZMEZDEN GEL BELKİ KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLÜR ANLAYIŞI MI UYGULANIYOR?

Değerli milletvekilleri, ne yazıktır ki Tarım Komisyonumuz son bir yılda bir kere bile toplanamamıştır. “Sorunları görmezlikten gel, belki kendiliğinden çözülür.” anlayışı mı uygulanıyor acaba? Ülkemiz tarla farelerinin istilasına uğrarken, kuraklık çiftçimizi canından bezdirirken, üreticimiz çaresizce adil bir taban fiyat beklerken, et fiyatları aldı başını giderken, damızlık hayvanlar kesime sürüklenirken Komisyon Başkanı tam da bu kaosun ortasında bir yerde kayboldu; acaba tarım krizlerini çözmek için sihirli bir değnek mi arıyor?

TARIM KOMİSYONU DERHAL TOPLANMALI!

Ülkemiz ciddi tarımsal sorunlarla karşı karşıya kalmışken bu durumun göz ardı edilmesi sorumlulukların ihmal edildiğini göstermektedir. Tarım Komisyonunun derhâl toplanması gerekiyor.

Tarım Komisyonu Başkanının gündeminde ne çiftçilerimiz ne de tarım sektörü yer alıyor. Bu sadece çiftçilerimizin değil, tüm ulusal ekonomimizin zararına olan bir durumdur. Tarım Bakanı ve Komisyon Başkanını acilen ve acilen göreve çağırıyorum. Tarım sektörümüzü destekleyecek ve krizleri yönetecek etkili önlemler alınmalıdır.

ÇİFTÇİMİZ DAHA FAZLA MAĞDUR EDİLEMEZ

Mısır ekimini azaltmak için çiftçiye yüzde 100 hibeli kuraklığa dayanıklı yem bitkisi tohumu dağıtıldı! Mısır ekimini azaltmak için çiftçiye yüzde 100 hibeli kuraklığa dayanıklı yem bitkisi tohumu dağıtıldı!

Bu, sadece bir talep değil, aynı zamanda bir zorunluluktur. Lütfen kendimize gelelim, çiftçimiz daha fazla mağdur edilemez. Tarım sektörümüz daha fazla ihmal edilemez. Bu ihmal ve sessizlik bir suçtur.

BİZİM SERZENİŞİMİZİ ÇİFTÇİNİN GÖZYAŞLARINI GÖRDÜĞÜNÜZDE Mİ ANLAYACAKSINIZ? 

Bizim bu serzenişimizi ancak tarlasındaki ürünü biçemeden mazot fiyatlarına yenik düşen bir çiftçinin gözyaşlarını gördüğünüzde, süt fiyatları yüzünden geçimini sağlayamadığı için son çare olarak ineğini kestirmek zorunda kalan bir çiftçinin çaresizliğine şahit olduğunuzda, hayvanını yem fiyatına kurban vermek zorunda kalan bir besiciyle konuştuğunuzda, tüm yıl boyunca alın teri döküp sonunda banka kredilerine esir düşen bir çiftçiyle göz göze geldiğinizde, ürününü zar zor pazarlayıp sonunda tüccarın insafına kalan bir çiftçinin umutsuzluğunu hissettiğinizde, ürettiği domatesi maliyetine bile satamadığı için çaresizce tarlasını süren bir üreticiyle el sıkıştığınızda mı anlayacaksınız?