Peçe, arıcılar ve diğer grup üyeleri adına yaptığı açıklamada, Anzer balının Rize'nin ve Türkiye'nin önemli bir markası olduğunu vurguladı. Ayrıca, balda sahtecilik yapanlarla ilgili olarak Cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulunduklarını ve sürecin başladığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, savcılığın şüphelileri titizlikle tespit ettiğini ve kendilerinin de tespit ettikleri kişi ve kurumları dilekçelerine eklediklerini ifade etti. Ayrıca, tespit edemedikleri şahıslarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve sürecin tamamlanmasının ardından kişilerin mahkeme önüne çıkacağını, yargılanma süreci ve tazminat davası açacaklarını sözlerine ekledi.

'SAHTE BALI ALANLAR MAĞDUR'

Peçe, "İzmir, İstanbul ve Ankara'da çok kişi var. İlerleyen zamanda netleşince isimleri de kamuoyu ile paylaşacağız. Şu ana kadar 50'ye yakın tespit ettiğimiz yer var. Sahte Anzer balının kilosunu 7 bin 500 liraya satan firma ve kişiler var. Üretici bu noktada çok mağdur, tüketici mağdur. Bu parayı verip sahte bal alanlar çok mağdur. Tüketiciyi bilinçlendirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sahte balı tamamen bitiremeyebiliriz ama minimum düzeye indirebiliriz. Elimizden geldiğince bu işi minimize etmek için hukuki süreci takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karaçalı Bitkisi Faydaları Nelerdir? Karaçalı Bitkisi Faydaları Nelerdir?

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek de Anzer Yaylası'nda toplanan balın Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde polen analizi yapıldıktan sonra tescil edildiğini söyledi.

Bal kavanozunun mühürlendikten sonra piyasaya sunulduğuna belirten Civelek, "Balda coğrafi işaretin ve karekodun bulunması gerekiyor. Tüketicilerimiz karekod okutarak mutlaka balın analizini sorgulasın. Coğrafi işaret ve karekodu olmayan ürünleri satın almasınlar." dedi. 

Ballıköy Muhtarı Remiz Güzel ise piyasada sahte Anzer balı bırakmamaya kararlı olduklarını ifade etti.