TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi! TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Küçükbaş hayvan sayısının az da olsa artması geriye gitmemesinden daha iyi!

TARIMDAN HABER ÖZEL / Samanda bu yıl enteresan bir durum olduğunu dile getiren Şekerli, talep yetersizliğinden dolayı samanın tarlada kaldığını kaydetti. Samanın tarlada kalmasının birkaç nedeni bulunduğunu ifade eden Şekerli, “Birincisi ihracat kapalı, ikincisi hayvan sayısında ciddi düşüş var, üçüncüsü  geçtiğimiz iki yıl içerisinde ciddi bir kuraklık yaşamadık, dördüncüsü alternatif  kaba yemler az da olsa açığı kapatıyor” dedi.

BU YIL KİMSE SAMAN STOKU YAPMADI AMA PİŞMAN OLABİLİRLER!

Geçmiş yıllarda herkesin olabildiğince saman stoku yaptığını ancak bu yıl hiç kimsenin stok yapmak istemediğinin altını çizen Şekerli, bundan dolayı da fiyatların düştüğünü ifade etti.

ENERJİ FİRMALARI SAMAN TOPLAMAYA BAŞLADI!

Ancak düşen saman fiyatlarından dolayı enerji firmalarının yeniden saman almaya başladığına dikkat çeken Şekerli, şunları kaydetti: “Hayvancılar ise  ellerinde para olmadığı için para kazanamadıkları için ve geçtiğimiz yıllardaki gibi ihtiyaç olursa stoktan alırız düşüncesiyle ihtiyaçlarını almadılar ertelediler. Bence çok büyük bir yanlış yaptılar. Şimdi de sezon kapanıyor ülkenin sadece birkaç ilinde saman hasadı devam ediyor onlar da bittikten sonra sezon kapanmış olacak.

SAMAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTABİLİR!

Maliyetler ciddi anlamda arttığı halde  saman fiyatı neden artmaz sorusunun cevabı budur stoklardaki mal eridi. Yeni mal stok yapılmadı. Kısacası bu yıl  hayvan sayısı az da olsa yaptığımız bu plansız davranıştan dolayı, saman fiyatlarında %100’e varan artışlar görebiliriz.”