Hayvan üreticisi isyan etti! Ek gelirle hayvancılığı sürdürüyorum Hayvan üreticisi isyan etti! Ek gelirle hayvancılığı sürdürüyorum

TARIMDAN HABER ÖZEL / Hayvancılıkta saman ve yem fiyatları anlık takip ediliyor. Hasat dönemi olmasından dolayı saman fiyatları en dip seviyesinde bulunurken, yem fiyatları ise dalgalı bir seyir izliyor. Geçtiğimiz haftalarda biraz olsun yem fiyatları düşerken, bu hafta yeniden yükseldi.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştircileri birliği, güncel saman, yonca, mısır silajı ve yem fiyatları listesini yayınladı. 

BESİ YEMİNE 9 LİRA ZAM GELDİ!

Son gelen zamlarla birlikte besi yeminin çuvalı 496 liraya çıkarken, süt  yemi (21) 590 lira oldu. Besi yemi bir hafta içinde 9 lira birden zamlandı. Geçtiğimiz hafta besi yeminin çuvalı 487 lira civarında bulunuyordu. Bu hafta gelen zamla birlikte besi yeminin çuvalı 496 lira oldu.

SÜT YEMİNİN ÇUVALI 2 LİRA ZAMLANDI!

Diğer yandan süt yeminin (21) fiyatı bir hafta önce 588 lira iken, bu hafta 590 lira oldu. Yani süt yeminin çuvalı haftalık bazda 2 lira artmış oldu.

SAMAN VE YONCA FİYATI DÜŞTÜ!

Yem fiyatlarında durum böyle iken, saman, yonca ve mısır silajı fiyatlarında da farklı bir hareketlilik yaşanıyor. Saman ve yonca fiyatı düşerken, mısır silajı fiyatı yükseldi.

Saman fiyatları, hasat dönemi olmasından dolayı en uygun fiyatlarda bulunurken, son bir hafta içinde fiyatlar 4 kuruş daha geriledi. Saman fiyatı 2,70 liradan 2,66 liraya düşerken, benzer bir şekilde yonca fiyatı da düştü. Yonca fiyatı 8,08 liradan 7,80 liraya geriledi. Yonca fiyatının 28 kuruş düşmesi, hayvancılık açısından önemli.

MISIR SİLAJININ FİYATI YÜKSELDİ

Diğer yandan mısır silajı fiyatı son bir haftada 5 kuruş yükseldi. 2,61 lira olan mısır silajının fiyatı bu hafta 2,66 liraya yükseldi.