TARIMDAN HABER ÖZEL / Süt üreticisi, artan maliyetlerden dolayı sıkıntılı bir süreç yaşarken, diğer yandan sanayicinin mevcut süt fiyatlarını daha da aşağıya çekmek için ortak bir çalışma yürüttüğü ortaya çıktı. Sektörde önde gelen sanayicinin üreticiden sütü daha düşük fiyattan almak için birlik ve kooperatifleri teker teker ziyaret ederek ‘fiyatları düşürün yoksa sütü almayız’ tehdidinde bulunduğu kaydediliyor.

SÜT FİYATININ EN AZ 1 LİRA DÜŞÜRÜLMESİ İSTENİYOR! 

Besicilerden ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan'a; 'İstifa edin gidin' tepkisi! Besicilerden ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan'a; 'İstifa edin gidin' tepkisi!

Ulusal Süt Konseyi’nin 1 Mayıs’tan itibaren uyguladığı 14,65 lira referans fiyatın en az 1 lira düşürülmesi amaçlanırken, birlik ve kooperatifler sanayiciden gelen bu talebi kesinlikle kabul etmedikleri belirtiliyor. Ancak sanayicinin ortak hareket etmesi üretici için bir tehdit oluştururken, Tarım ve Orman Bakanlığının sanayicinin tehdidine karşı bir tedbir alması isteniyor.

REKABET KURUMU ÜRETİCİYE BASKI KURAN SANAYİCİLERLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATMALI!

Diğer yandan sanayicinin ortak hareket ederek, üreticiyi tehdit etmesi rekabet şartlarını da ortadan kaldırırken, Rekabet Kurumu’nun acilen bu sanayicilerle ilgili inceleme başlatması isteniyor.