Küresel şeker üretiminin 8 milyon ton artacağı tahmin ediliyor Küresel şeker üretiminin 8 milyon ton artacağı tahmin ediliyor

Tarımcı /Dünyada Tarım / Tarım ve Yaşam Bilimleri Fakültesi'nin (CALS) Bütünleştirici Bitki Bilimi Okulu, Bahçe Bitkileri Bölümünde doçent olan Phillip Griffiths tarafından geliştirilen Sarı Denizaltı domatesi, eterik, yarı saydam bir görünüme sahip açık bir cilde sahiptir ve çatlamaya karşı dayanıklıdır.

Fruition'un kurucu ortağı Petra Page-Mann, "İnsanlar oybirliğiyle lezzet ve şekilden çok memnun kaldılar" dedi. Şirket, Cornell'in çeşitlilikle onlara yaklaşmasının ardından son iki yılını müşterileriyle birlikte büyüyerek ve lezzet testleriyle geçirdi.

Önceki yıllardaki domates yetiştiriciliğinde, High Mowing Organic Seeds'ten temin edilebilen renkli Galaxy Suite üzüm domatesleri elde edildi.

Pek çok farklı türde küçük meyveli domatesi melezleştiriyor ve bu da biyolojik çeşitliliğe yepyeni bir boyut kazandırabiliyor.

Bu, her türlü renk ve şekli üretmemizi sağlıyor, dedi. "Sonra bunları değerlendiriyoruz, insanlara gösteriyoruz, Kuzeydoğuda üretim için iyi performans gösteren, insanların görünüşünü, tadını beğendiği türleri belirlemeye çalışıyoruz."
Bu domates çeşidinin yetiştirilmesi ve yetiştirilmesi hem Cenevre, New York'taki Cornell AgriTech'te hem de Freeville, New York'taki Home C. Thompson Sebze Araştırma Çiftliğinde gerçekleşti.

Ancak Page-Mann, Cornell'in Sarı Denizaltı da dahil olmak üzere açıkta tozlaşan çeşitlerinin birçoğunun, geleceğin yadigarı çeşitler olma potansiyeline sahip olduğunu ve gelecek nesillere keyif getirdiğini söyledi.

"Bu bir melez değil" dedi. "Ve bu, tohumu sakladığımız, böylece onu sizinle paylaşabildiğimiz ve tıpkı ebeveyni gibi türüne uygun şekilde büyüyeceği anlamına geliyor. Bunu gelecek nesillerde yapabilir.