1 yıl önce Tarım

Milli Gazete’nin İzmir Narlıdere’de ortaya çıkardığı tarım arazisine yapılan villa skandalı yeni bir boyut kazandı. İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 14 aydır göz yumduğu kaçak villalara Milli Gazete’nin haberinin ardından göstermelik bir denetim yaparak skandalın üstünü örtmeye çalıştığı ortaya çıktı.

1 yıl önce Hayvancılık

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, uygulama esasları yayınlanmasına rağmen hayata geçirilemeyen sözleşmeli besicilik projesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Uygulama esaslarının yayınlanmasının üzerinden 11 ay geçmesine rağmen aylık olarak açıklanacağı duyurulan maliyet hesabı halen açıklanmazken, Kayhan, “üreticimiz ne maliyetle üretirse üretsin, maliyet hesaplaması yaparak bir refah payı ödeyerek alım garantisi vermekteyiz” dedi.

1 yıl önce Tarım

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek.

1 yıl önce Elazığ

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği organizasyonunda ilki düzenlenen "Koç Katım Şöleni" Elazığ'ın Kuşhane köyünde gerçekleşti.

1 yıl önce Düzce

Düzce'de her yıl Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele edilerek zararlının meydana getireceği kaybın ekonomik zarar eşiğinin altında tutulmasına çalışılıyor. Bu amaçla İl Müdürü Esra Uzun'un da katıldığı arazi ilaçlamasında ağustos ayı ikinci nesil dönemi olan Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele edildi.

1 yıl önce Tarım

Böceklerle mücadelede en kritik konu doğru zamanda ilaçlamadır. Ancak, özellikle tarlanız büyükse, geleneksel tuzaklar ile böceklerin hızına yetişmeniz imkânsız.

1 yıl önce Güncel

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinin 2021 yılında yapılan seçimleri tartışmalı hale geldi. 2021 yılında yapılan seçimlerde Merkez Birliği Başkanlığına aday olan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri yönetim kurulu üyesi Erman Haran’ın yönetim kurulu üyeliği düşürülürken, Bakan Yumaklı'nın birliğe kayyum kararının da araya giren hatırı sayılır kişiler tarafından askıya alındığına yönelik iddialar ise tepkilere neden oldu.

1 yıl önce Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova’da tatile geldiği TBMM lojmanlarının havuzunda ölü bulundu.

1 yıl önce Güncel

Fahrettin Poyraz ve Davut Arpa’nın erişim engeli haberine de erişim engeli getirildi! Davut Arpa’nın Balıkesir Ayvalık’ta 1 milyarlık zeytinyağı fabrikasından dert yandığı habere önce Davut Arpa erişim engeli getirtti. Erişim engeli haberine de bu sefer Fahrettin Poyraz erişim engeli kararı aldırdı.

1 yıl önce OGM

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Akpınar köyündeki ormanların kooperatif kesim alanında yaşanan usulsüzlükler orman köylüsünü çileden çıkardı. Orman köylüsünün, başta kaçak kesim olmak üzere, kesilen tomrukların iş bitimi gibi gösterilerek haksız prim ödemelerinin yapılması, kesilmiş damgalı ağaçların kaçak yollardan satılarak birilerinin haksız kazanç elde etmesi ile ilgili yaptığı ihbarların hepsinin üstünün örtülmesi dikkat çekiyor.