1 yıl önce Zonguldak

Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı görevden alınırken, yerine Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan getirildi. Cemalettin Çataklı, 2017 yılından buyana Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü yapıyordu.

1 yıl önce Uşak

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan, Zonguldak Tarım İl Müdürlüğüne atanırken, Ağan’ın yerine Rize Ardeşen Tarım ve Orman İlçe Müdür vekili Serkan Bilir atandı. 

1 yıl önce Sakarya

Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne, 3 yıldır bu görevi vekaleten yürüten Ali Ulvi Özerdem atandı. Özerdem'in 3 yıl sonra kararnamesinin yayınlanması Tarım Bakanlığındaki 'vekalet' sorununu yeniden gündeme getirirken, Tarım İl Müdürlüklerine yönelik geniş çaplı revizyon bu sorunun çözümü konusunda atılmış bir adım olarak görünüyor. 

1 yıl önce Trabzon

Trabzon'da aralıksız 9 yıldır Tarım İl Müdürlüğü yapan Cahit Gülbay görevden alındı. Cahit Gülbay'ın yerine Konya Tarım İl Müdür Yardımcısı İsa Kaplan Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü oldu.

1 yıl önce Kırıkkale

2016 yılında Faruk Çelik'in Bakanlığı döneminde Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanan ve bugüne kadar 5 Bakanla birlikte çalışan Sırrı Yılmaz, önceki gün yayınlanan kararname ile görevden alındı.

1 yıl önce Tarım

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, pancar alım fiyatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Pancarın mısır gibi olmayacağını tahmin ediyorum. Pancarda çiftçinin umduğu fiyat gelecek diye tahmin ediyorum" dedi. 

1 yıl önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları bu hafta da yükselişini sürdürerek, dana kesim fiyatları 240 liranın üstüne çıktı. Kuzu karkas kesim fiyatı ise bir hafta da 10 lira birden yükseldi. 

1 yıl önce İzmir

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen’in, mevzuatlara aykırı bir şekilde tarım arazisinin üzerine yapılan villa haberlerinin ardından görevden alınması dikkat çekti. 

1 yıl önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılı mazot gübre destek bütçesinin yüzde 31,6 oranında artırılarak 21,1 milyar liraya çıkarıldığını belirtti. Bakan Yumaklı’nın bu açıklaması mazot desteğindeki artışın son bir yılda mazot fiyatlarına gelen zammın ne kadar gerisinde kaldığını gözler önüne serdi. 

1 yıl önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanması ve verimliliğin artırılması amacıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile tarımsal desteklerde artışa gidildiğini bildirdi.