1 yıl önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 557 milyon 77 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına bugün aktaracaklarını söyledi.

1 yıl önce Desteklemeler

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında ürün basında verilen gübre desteğinde hiçbir artış yapılmazken, mazot desteğinde de görece artış yapıldı.

1 yıl önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım İl Müdürlüklerinde büyük bir revizyona gitti. 12 ilin Tarım ve Orman İl Müdürü görevden alınırken, 8 ilin Tarım ve Orman İl Müdürlükleri yer değiştirdi. 37 ilin Tarım İl Müdürlüklerine ise yeni atamalar yapıldı.  Cumhurbaşkanı kararı

1 yıl önce Tarım

TMO Sivas Başmüdürü Ercan Bakırtaş, hububat alımı sırasında TMO personeline olumsuz davranışta bulunan çiftçilerin ‘Yasaklı Üretici’ kabul edileceğini ve bu çiftçilerin TMO’ya 2 yıl süre ile ürün satamayacağını belirtti. Bakırtaş, Sivas Valiliği, Belediye Başkanlıkları tarım il ve ilçe müdürlükleri ile Ziraat Odalarına konuyla ilgili birer yazı göndererek, çiftçilere gerekli duyuruların yapılmasını istedi. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, alınan karara tepki gösterdi.

1 yıl önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan, "Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, tarımsal üretimin öngörülebilir ve yönetilebilir olmasını temin etmek için Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tesis edilecek.

1 yıl önce Eskişehir

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl çiftçiye yüzde 75 hibe destekli dağıtılan kanola tohum desteğinden 33 milyon lira gelir elde edildiği açıklandı. Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl 7 bin 370 dekar alanda üretim yapılmak üzere 119 çiftçiye verilen kanola tohumu desteğinden toplam 2 bin 950 ton ürün hasat edildiği ve karşılığında 33 milyon lira gelir elde edildiği belirtildi. 

1 yıl önce Tarım

Trakya’daki ayçiçeği üretimi kuraklıktan olumsuz etkilenirken, borsadaki satış fiyatının maliyetin altında kalması üreticiyi zarar ettirirken, ayçiçek üretimini de tehlikeye atıyor. Edirne Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından ayçiçeği üretim maliyeti kilogram başına 15,5 lira olarak hesaplanırken, Edirne Ticaret Borsası’nda yağlık ayçiçek 14,5 ile 15,00 lira arasında işlem görüyor.

1 yıl önce Kastamonu

Kastamonu'da koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren yetiştiricilerin, sürülerinin büyütülmesini amaçlayan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" Kastamonu Valiliği ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında 3. Etap başvuruları 15 Eylül'de başlıyor.

1 yıl önce Hayvancılık

Et fiyatlarını düşürmek için geçtiğimiz yıl büyük vaatlerle hayata geçirilen sözleşmeli besicilik projesi, daha bir yıl geçmeden üreticiyi büyük bir hayal kırıklığına uğratarak ESK ile yapılan sözleşmelerin iptal edildiği ortaya çıktı. 

1 yıl önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB, haftalık buğday, arpa ve mısır fiyatları belli oldu. Güncel (11 Eylül) hububat fiyatlarına göre ekmeklik buğday 7,025 TL/ton, makarnalık buğday 9,400 TL/ton, arpa 5,700 TL/ton ve mısır 5,620 TL/ton olarak haftayı kapattı. Bu fiyatlara göre hububat fiyatları sakin bir hafta geçirdi.