1 yıl önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatif Market, mağaza konseptlerine bir yenisini daha ekleyerek dijital dönüşüm ve Sıfır Atık için yol haritasını belirledi. Çiftçilerimizin alın teri olan kaliteli ve doğal ürünlerini, fabrikalarında ve iş ortakları ile ülkemizin yerli ve milli markaları haline getirip tüketicileriyle buluşturmaya devam eden Tarım Kredi Kooperatif Market, ilk Akıllı Marketini Ankara’nın Eryaman ilçesinde açtı.

1 yıl önce Tarım

Gübretaş, Yarımca tesislerinde TSP gübre yerine yavaş salınımlı gübre üretimi için dönüşüme gidiyor.

1 yıl önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı ile TÜİK arasında genel tarım sayımı için protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile 2024-2025 yıllarını kapsayan dönemde iki aşamalı bir çalışma yürütülecek. Birinci aşamada sayımda kapsanacak kitlenin tespitine yönelik altlık çalışmalar yapılacak, ikinci aşamada ise sayıma ilişkin değişkenler için veri derlenecek.

1 yıl önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün çiftçiye yapılacak destek ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Yumaklı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile çiftçiye bugün toplamda 1 milyar 484 milyon 15 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını bildirdi. 

1 yıl önce Tarım

Ürün kullanım dönemi olmamasına rağmen amonyak fiyatlarının yükselmesinden dolayı üre gübresine yeni zamlar kapıda! Şu anda firmalar arası değişmekle birlikte ortalama 14 bin lira olan üre gübresinin kulanım döneminde 20 bin liraya kadar çıkması öngörülüyor. 

1 yıl önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Adıyaman’da badem üreticisine iki darbe birden vurulduğuna dikkat çekerek, “Badem ithalat vergi düşürülerek ithalatın önü açıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri de düşük alım fiyatı açıklayarak üreticiye büyük bir darbe vurdu. Badem fiyatlarındaki istikrarsızlıktan dolayı badem üreticileri bahçe sökümlerine başladı” dedi.

1 yıl önce Hayvancılık

Hayvancılıkla uğraşmayanlar günlük yaşamlarında daha önce aşina olmadıkları kelime ve kavramlarla karşılaşabiliyorlar. Besicilik tanımı da bu kavramların başında geliyor.

1 yıl önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık işletmelerinin altyapısının geliştirilmesi, kapasitelerinin ve verimliliklerinin arttırılması amacıyla yöresel projeler için 2023 yılı başından itibaren şimdiye kadar 11 milyon TL’den fazla hibe desteği sağladı.

1 yıl önce Gıda

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ucuz ve hileli gıda üretimini artırırken, halk sağlığını tehlikeye atan firmalar ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 18 aydır ifşa edilmeyerek halktan gizleniyor. Bakanlığın gıda denetimlerinde özellikle ürünlerinde at ve eşek eti kullanan firmalarda ciddi artışlar olduğu kaydedilirken, bu firmaların halktan gizlenmesi halk sağlığının nasıl bir tehlikeye atıldığını gözler önüne seriyor. 

1 yıl önce Hayvancılık

TÜİK'in Haziran ayı büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı verilerine göre büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısındaki azalma dikkat çekti. 6 ayda koyun sayısı 2 milyon 122 bin, keçi sayısı 869 bin, sığır sayısı 331 bin ve manda sayısı 5 bin azaldı. Süt fiyatının düşük kalması sığır sayısını azaltırken, küçükbaş hayvan fiyatlarının düşüklüğü de koyun sayısını azaltıyor. Hayvan varlığının azalması, et fiyatları açısından önümüzdeki aylarda yaşanacak sıkıntıyı gözler önüne koyuyor.