1 yıl önce Hayvancılık

UKON tarafından yayınlanan dana karkas kesim fiyatında bu haftada bir değişiklik olmazken, kuzu karkas kesim fiyatı artmaya devam etti. Dana karkas kesim fiyatında bir değişiklik olmazken, geçtiğimiz hafta et fiyatına 10 lira zam geldi. 

1 yıl önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye bugün 3 destek kaleminde toplam 1 milyar 67 milyon lira destek ödemesi yapılacağını bildirdi.

1 yıl önce Tarım

Maliyetlerin yüzde 300 artığını belirten Harran ve Akçakale çiftçileri Pamuk fiyatının açıklanması için Harran yol çatında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

1 yıl önce Bolu

Cumhurbaşkanı atama kararları ile Eskişehir Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü iken Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atanan Veteriner Hekim Zekeriya Ar, görevine başladı. 

1 yıl önce Eskişehir

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, tarım arazilerinin verimliliğini artırmak ve çiftçilere modern tarım tekniklerini öğretmek amacıyla yürütülen “Tatlı Çilekler Mutlu Sarıcakaya Projesi” kapsamında, Sarıcakaya Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi'nin serasında çilek dikimi gerçekleştirildi. 

1 yıl önce Yalova

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Bakanlığın 'Kent Tarımı' yaklaşımı kapsamında artan lojistik maliyetlerinin olumsuz etkisini kırmak üzere, büyük kentlerin kışlık sebze ihtiyacını, yakın üretim havzalarından karşılamak için başlatılan projeler çerçevesinde 52 çiftçiye 231.600 adet pazı fidesi ile 259.000 adet kıvırcık marul fidesi dağıtıldı.

1 yıl önce Burdur

Bucak Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, Maralfalfa'nın özellikleri sıralanarak, hayvanlarda yüzde 30 et ve süt artışına neden olduğu belirtildi.  

1 yıl önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi Ağustos ayına ait bölgelere göre 1 litre çiğ süt maliyetlerini yayınladı. Buna göre Ağustos ayında 1 litre çiğ sütün üretim maliyeti Temmuz ayına göre 65 kuruş düşerek 10,33 lira oldu. 

1 yıl önce Gıda

Hileli gıda üreten firmaları 18 aydır ifşa etmeyerek vatandaştan gizleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Gazete’nin ‘Ne yediğimizi bilmiyoruz!’ manşet haberine sessiz kalarak, at eşek etine yönelik bir açıklama yapmaması dikkat çekti. 

1 yıl önce Tarım

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider miras olarak kalan tarlaların en az 2 yıl işlenmemesi durumunda kiraya verileceğini söyledi.