1 yıl önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatifleri, çeltik ve mısır alım fiyatlarını açıkladı. TMO'nun mısır alım fiyatı çiftçinin tepkisini çekerken, Tarım Kredi Kooperatifleri mısır alım fiyatını, TMO alım fiyatının bile altında açıklaması dikkat çekti.

1 yıl önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığının beyni olarak bilinen ve döner sermaye başta olmak üzere Bakanlığın yaptığı satın alma ve büyük ihalelerin sonuçlandırıldığı birim olan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına dikkat çeken bir atama yapıldı.

1 yıl önce Muğla

Tarımsal Hibe Programı kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından yetiştirilen 120 bin fidenin dağıtımı yapıldı. 

1 yıl önce Bolu

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) ve Yağlık Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında ekimi gerçekleştirilen ayçiçeklerinde 2023 dönemi hasatları başladı.

1 yıl önce Eskişehir

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla %50 hibe desteği ödemelerini gerçekleştirdi.

1 yıl önce Tarım

Türkiye'de bir ilk gerçekleşti. Ülkemizin tarımsal üretimi için önemli bir adım atıldı. Üniversite, Kurum ve Çiftçi işbirliğinde aynı amaca hizmet edecek klinik Konya'da açıldı.

1 yıl önce Tarım

Massey Ferguson 4 yeni traktör modelini ilk kez çiftçilere tanıttı. Teknolojiyle donatılmış, kompakt yapısı ve verimliliğiyle dikkat çeken MF 4700M serisinin bu son traktörleri, yepyeni özellikleri ile sınıfının teknolojisini adeta yeniden belirliyor. 

1 yıl önce TÜRKTOB

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 15. Olağan Genel Kurulu 7-8 Ekim 2023 tarihlerinde Ankara’da Birlik Merkezi’nde bulunan Dr. Vehbi Eser Konferans Salonu’nda yapıldı. TÜRKTOB Başkanlığına, genel kurulda delegelerden en yüksek oyu alan Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği’nden Hacı Ömer Güler'in ismi ön plana çıkıyor.

1 yıl önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimde planlamanın ne zaman hayata geçirileceğini açıkladı. Tarımsal üretimin planlanması yönetmeliği yayınlanırken, uygulamanın ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Bakan Yumaklı, uygulamanın başlayacağı üretim yılını açıkladı.

1 yıl önce Tarım

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, “Geçen yıl pancar tohumunun ünitesi bin TL'den 2 bin 500 TL'ye çıktı. Tüm girdiler yüzde 120 arttı. Pancar zammı yüzde 26'da kaldı. Açıklanan fiyat, gerçekten çok düşük kaldı” dedi.