1 yıl önce Gıda

Tarım Kredi Marketlerde imhaya giden ürün miktarı ve stok kaybı ile ilgili ortaya çıkan bir belge, marketlerin denetimsizlikten dolayı nasıl zarar ettirildiğini gözler önüne serdi.

1 yıl önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, canlı kasaplık hayvan ithalatına yönelik detaylar belli oldu. ESK, et fiyatlarını düşürmek için Çek Cumhuriyeti'nden canlı kasaplık hayvan ithalatı yaparken, ithal edilen kasaplık hayvanlarda et firmalarına doğrudan satılıyor.

1 yıl önce Desteklemeler

Yağlık ayçiçeği desteği 3 ilde 1 liradan 1,5 liraya çıkarıldı. Tarımsal desteklemeler kapsamında Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına 150 kuruşa çıkarıldı.

1 yıl önce Tarım

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, çiftçinin borcunun 391 milyar lirayı aştığını belirterek, ipotekli tarım alanının da 42 milyon dekarı geçtiğini vurguladı. 

1 yıl önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, gençlerin hızla tarımdan uzaklaştığını belirterek, bu kötü gidişe biran önce dur denilmesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde toplumun hayvansal protein kaynaklarının üretiminin tehlikeye gireceğini dile getiren Gülşen, "Gençler et ve sütten para kazanacağını bilirse hayvancılığa girer" dedi.

1 yıl önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, gençlerin bir şekilde hayvancılığa teşvik edilmesi gerektiğini aksi takdirde toplumun geleceği için hayvansal protein kaynaklarının üretiminin tehlikeye gireceğini kaydetti.

1 yıl önce Ankara

Başkent Ankara'da 25 tarım havzası bulunurken, bu havzalarda 2023 yılında desteklenecek ürünler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Ankara'da 25 havzada hangi ürünlere destek verilecek? İşte 25 havza ve desteklenecek ürünler…

1 yıl önce Amasya

Amasya Tarım ve Orman ​​İl Müdürlüğü ile DOKAP işbirliğiyle hazırlanan “Arıcılığı Geliştirme Projesi" kapsamında İl Müdürlüğünde çiftçilere arı kovanı teslim töreni gerçekleştirildi.

1 yıl önce Amasya

Amasya’da 7 tarım havzası bulunurken, bu havzalarda 2023 yılında desteklenecek ürünler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Amasya’da 7 havzada hangi ürünlere destek verilecek? İşte 7 havza ve desteklenecek ürünler…

1 yıl önce Tarım

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 30 yıl aradan sonra ekimi gerçekleştirilen şeker pancarından ton ton ürün alınması üreticiyi sevindirdi.