11 ay önce Tarım

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 24 milyar TL öz kaynak ile çalıştıklarını belirterek Türkiye’de enflasyonu ve ithalatı düşürecek yatırımlara imza atacaklarını açıkladı.

11 ay önce Tarım

Tarım bölgesi Manavgat’ta hangi ürünler yetiştiriliyor? Bu sorunun cevabı: ‘tabi ki her şey yetiştirilebilir’ diyerek verilebilir. Ancak durum öyle değil... Detaylar haberimizde.

11 ay önce Antalya

Antalya’da 19 havza bulunurken, bu havzalarda 2023 yılında desteklenecek ürünler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Antalya’da 19 havzada hangi ürünlere destek verilecek? İşte 19 havza ve desteklenecek ürünler…

11 ay önce Tarım

Hububat piyasasındaki hareketlilik dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta ekmeklik buğday artarken, makarnalık buğday fiyatı düştü. Öneki hafta ise makarnalık buğday fiyatı yükselirken, ekmeklik buğday düşmüştü. Arpa fiyatı 6 bin liranın üstüne atarken, mısır fiyatı 5,500, 5,600 seviyesinde bulunuyor.

11 ay önce Güncel

Ünlü Amerikan televizyon dizisi Friends’te canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle bilinen Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti.

11 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun Fransa’dan yapmaya başladığı karkas et ithalatı kesim fiyatlarını aşağıya çekmeye devam ediyor. Besicilerin zarar etmemesi için kırmızı çizgisi olan 240 liranın altında seyreden kesim fiyatları geçtiğimiz hafta 1 liraya yakın düşerek 236,5 liraya kadar geriledi. Market ve kasaplarda et fiyatı düşmezken, kesim fiyatlarının düşmesi dikkat çekiyor.

11 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla, gelecek yıl 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlatılacak. Ayrıca 603 bin hektarda tescil işlemleri tamamlanacak.

11 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yumaklı, mesajında Türkiye Yüzyılı'nda gelişme açık, yenilikçi, esnek ve dirençli bir tarım sektörü oluştururken, kırsal alanların yaşam kalitesini, refah seviyesini ve cazibesini daha da artırarak, bu yüzyılı “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” yapacaklarını belirtti. 

11 ay önce Tarım

TMO'nun çeltik müdahale alım fiyatları belli oldu. TMO, 55 randıman Baldo grubu çeltikler için ton başına 24.000 TL, 58 randıman Cammeo grubu çeltikler için ton başına 23.000 TL ve 60 randıman Osmancık grubu çeltikler için ton başına 20.000 TL alım fiyatı açıkladı.

11 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye bugün 1 milyar 167 milyon 557 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını açıkladı.