11 ay önce Hayvancılık

Kırmızı ette yaşanan arz açığını yerli üretimle karşılamak için hayvancılıkta bir yıl önce başlatılan sözleşmeli besicilik projesi, büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlanırken, Tarım Bakanlığı buradaki başarısızlığını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’den bile saklıyor.

11 ay önce Bursa

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Damla Sulama Projesi ile 125 üreticiye toplamda 400 metre uzunluğunda 250 top sulama borusu dağıtıldı. 

11 ay önce Elazığ

Elazığ'da, organik tarımı yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında çiftçiye yüzde 100 hibeli 62 ton mercimek tohumu dağıtılacak. 

11 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatifleri, üre ve 20.20 gübresinde indirim kampanyası yaparken, kampanyanın çiftçiye duyurulmasıyla ilgili yapılan paylaşımlar ise yorumlara kapalı tutuldu. Gübrede indirim kampanyasıyla ilgili paylaşımların bile sosyal medyada yorumlara kapalı tutulması dikkat çekti.

11 ay önce Çanakkale

Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, hayvancılıkta girdi maliyetlerinin çok önemli olduğunu belirterek, çiftçiye kaba yem desteği verildiğini kaydetti. 35 üreticiye yüzde 100 hibeli 3,5 ton tohum dağıtımı yapıldığını dile getiren Türkarslan, ayrıca 40 köyde 55 çiftçiye de yüzde 50 hibeli 1,5 ton tohum dağıtılacağını bildirdi.

11 ay önce Hayvancılık

Kısa adı TÜSEDAD olan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği, Ekim ayı çiğ süt üretim maliyetini açıkladı. Piyasada oluşan gerçek üretim girdi fiyatlarına göre çiğ süt üretim maliyetini 13,10 TL/lt olarak açıklayan TÜSEDAD; bu hesaba göre çiğ süt satış fiyatının da 15,72 TL/lt’nin altında olmaması gerektiğini belirtti.

11 ay önce Ardahan

Ardahan’da 6 havza bulunurken, bu havzalarda 2023 yılında desteklenecek ürünler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Ardahan’da 6 havzada hangi ürünlere destek verilecek? İşte 6 havza ve desteklenecek ürünler…

11 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, gübrede kampanya yapacaklarını açıkladı. Aydın, yapacakları kampanya ile 20.20 gübresinin tonunda 400 lira indirime gidileceğini bildirdi. Tarım Kredi, yapacağı kampanya ile 20.20 gübre fiyatlarını piyasa fiyatlarına çekmiş olacak. Diğer taraftan Tarım Kredi Kooperatifleri haberimizin ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada üre gübresinde de indirime gidildiğini duyurdu.

11 ay önce Güncel

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde yeni bir skandal patlak verdi. Birliğin Yönetim Kurulu üyesi Erman Haran’ın üyeliği, seçimlerdeki usulsüzlükten dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri tarafından düşürülürken, seçimlerdeki usulsüzlükten dolayı genel kurul seçimlerinin iptali için açılan davada ise mahkemenin davanın reddine yönelik karar vermesi dikkat çekti.

11 ay önce Desteklemeler

Çiftçiye verilen tarımsal desteklerin parasal değer olarak her yıl arttığı görülse de bütçe giderleri içindeki payı giderek düşüyor. Bu da çiftçinin desteklerinin yıllar içinde nasıl eriyip gittiğini gösteriyor. 2006 yılında tarımsal desteklerin bütçe giderleri içindeki payı yüzde 2,7 iken bu oran 2024 yılında 0,8’e kadar düşerek, en dip seviyeyi gördü.