11 ay önce Tarım

Çumra'da Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) kiraladığı geçici bir depoda 7 bin 500 ton hububat çalındı. Zararın 67 milyon TL olduğu öğrenildi. Bu hırsızlık olayının organize bir olay olduğu üzerinde durulurken, adli soruşturma yürütülüyor.

11 ay önce Tarım

Türkiye’nin zeytin üretiminde önemli bir yeri olan Mersin'in Mut ilçesinde kilosu en düşük 30, en yüksek 70 lira olan zeytinin tüm cinslerinde işleme tesisi ve tüccarlar tarafından 5'er TL fiyat düşürüldü. Duruma tepki gösteren Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülsüm Kevser, üreticilere seslenerek zeytini 3 gün toplamamalarını istedi.

11 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu (ESK), CHP'li Özgür Karabat'ın gündeme getirdiği iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ESK'nın yurt dışı canlı hayvan ve karkas alımlarının, teknik ve sağlık altyapısı uygun çiftlik, birlik, kooperatif veya kesimhanelerden yapıldığı, aracı kişi veya şirket üzerinden yapılmadığı iddia edildi.

11 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu (ESK), sözleşmeli besicilikle ilgili bilgilerin CİMER’e verilmediğine dair haberin yayınlandığı gün, dikkat çeken bir açıklamada bulunarak, sözleşmeli besiciliğin üreticinin yüzünü güldürdüğü iddia edildi.

11 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatifleri zeytin alım fiyatını açıkladı. Açıklanan fiyatın Marmarabirlik’in altında kalması dikkat çekerken, çiftçiler bu duruma tepki gösterdi.

11 ay önce Güncel

Zeytinyağı alım fiyatları belli oldu. TARİŞ, 2023-2023 sezonu zeytinyağı alım fiyatını açıkladı. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını kilogram başına 295 lira olarak belirlediklerini bildirdi.

11 ay önce Hayvancılık

ESK Sincan Kombinası Kastamonu'da anlaşma yaptığı özel kesimhane ile Kastamonulu üreticilere kesim hizmeti vermeye başlıyor.

11 ay önce Güncel

Zeytin rekoltesinin düşük çıkması sonucu artan zeytinyağı fiyatlarında düşüş beklenmezken zeytinyağı fiyatlarının artan maliyetlerle daha da yükselmesi bekleniyor.

11 ay önce Tarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeneceği açıklamıştı. İkramiyeden faydalanacak olan vatandaşlar, ikramiye ödeme tarihini merak ederken, ikramiyeden emekli çiftçilerin yararlanamayacağı ortaya çıktı.

11 ay önce Güncel

Eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, geçtiğimiz yıl kurulan Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Vakfı (TARPOL)'un başına geçerek, sahaya dönüyor.