11 ay önce Tarım

Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan denetimlerde, ilçe tarım müdürlüğü ekipleri tarafından toplam 90 ton sahte gübre ele geçirildi.

11 ay önce Tarım

Buğday fiyatları geçtiğimiz hafta kısmi yükselirken, arpa ve mısır fiyatlarında bir değişiklik olmadı. Ticaret Borsaları ve TÜRİB, güncel hububat fiyatları haberimizde...

11 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığının, Avrupa’dan 3 ülkeden 1600 besilik hayvan ithalatı ile ilgili sessiz sedasız ihaleye çıktığı öğrenilirken, hayvanların teslim süresinin Veteriner Sağlık Sertifikasına aykırı bir şekilde çok kısa tutulması adrese teslim ihale iddialarını gündeme getirdi.

11 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun karkas et ve canlı hayvan ithalatı yoğun bir şekilde devam ederken, iç piyasada da kesim fiyatları düşüyor. Kesim fiyatları bu hafta da 3,3 lira düşerek 233,1 liraya geriledi. Kesim fiyatlarının düşmesi yerli üretime büyük darbe vuruyor.

11 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne vekâleten atanan Uğur Erdem’in kararnamesi Genel Müdür Yardımcısı olarak yayınlandı. Yaklaşık 4 aydır vekaleten Genel Müdürlük yapan Uğur Erdem’in kararnamesinin Genel Müdür Yardımcısı olarak yayınlanması şaşkınlık karşılandı.

11 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, sözde et fiyatlarını düşürmek için yoğun bir ithalat yaparken, yapılan ithalatla büyük et firmalarına da büyük bir kıyak geçiliyor. Yapılan yoğun ithalata rağmen vatandaş yine de kırmızı etin yanına yaklaşamazken, tek firma üzerinden yapılan ithalatta hem ithalatçı firma hem de ithal hayvanları alan büyük et firmaları ise köşeyi dönüyor.

11 ay önce Güncel

TİGEM, tarım ve tarıma dayalı sanayinin ihtiyacı olan her türlü mal ve hizmetleri üretmek amacıyla kurulmuştur. Peki TİGEM ne zaman kuruldu? Detaylar haberimizde...

Tarımsal üretimde kullanılan sıraya karışık ekim nedir? Sıraya karışık ekimin anlamı ne demek? Sıraya karışık ekim ile ilgili arattırılan sıkça sorulan sorular haberin detayından ulaşabilirsiniz.

Tarımda alt ekim nedir? Alt ekim teriminin anlamı ne demek? Alt ekim ile ilgili arattırılan sıkça sorulan sorular haberin detayından ulaşabilirsiniz.

11 ay önce Güncel

TİGEM’in elit Arap tayı satışında 3 milyon liraya satılan ancak katalog hatasından dolayı satışı iptal edilen Karanimo’nun bir sonraki elit at satışında 2 milyon 400 bin liraya satıldığı ortaya çıktı. Katalog hatasının TİGEM’e faturası 600 bin lira olurken, bu zararın kim tarafından karşılanacağı ise merak ediliyor.