11 ay önce Güncel

Ege Gübre, gübre üretim tesisindeki üretimine belirsiz bir süreliğine ara verdi. Şirketten yapılan açıklamada, iç piyasada tahminlerin ötesinde beklenmeyen bir talep daralması yaşandığı belirtilerek gübre üretimine belirsiz bir süre ara verildiği kaydedildi.

11 ay önce Hayvancılık

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve 2016 yılında FETÖ operasyonları çerçevesinde kayyum atanan süt çiftliği satıldı. 3 bin baş hayvan varlığıyla Doğu Anadolu’nun en büyük süt çiftliğini Ata-Sancak Holding satın aldı.

11 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarından zeytinleri almaya gelmedi. Mağdur olduklarını dile getiren zeytin üreticileri, "Biz bağlı olduğumuz Tarım Kredi Kooperatifi'nden ilaç, gübre, tohum alıp borçlandık. Beyan verdik. Ancak zeytinlerimizi almaya gelen yok" diyerek tepki gösterdiler.

11 ay önce Hayvancılık

TİGEM, gebe düve, gebe inek ve buzağı fiyatlarına yılın ikinci zammını yaptı. Mart ayında damızlık sığır ve buzağı fiyatlarına zam yapan TİGEM, geçtiğimiz ay yeni bir zam daha yaparak gebe düve fiyatını 54 bin liradan 95 bin liraya, buzağı fiyatını da 9 bin liradan 13 bin liraya çıkardı.

11 ay önce Hayvancılık

Ülke genelinde artan fiyatlardan dolayı vatandaşın kırmızı ete olan talebi düşerken, diğer taraftan yoğun ithalattan dolayı da üreticinin kesim fiyatları düşmeye devam ediyor.

11 ay önce Tarım

Konya Ticaret Borsası (KTB)’de mısır fiyatları 4 TL’ye kadar düştü. Devletin verdiği taban fiyatı ise 6 TL idi. Çiftçinin mağduriyetini fırsat bilen tüccarlar ise mısır alımlarını 4 TL ila 5.50 TL arasından gerçekleştiriyor. Borçlu çiftçiler ise hasat ettiği mısırını zararına tüccara satmak zorunda kalıyor.

11 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçiye bugün ödemesi yapılacak tarımsal desteklerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "170 milyon 548 bin TL tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor. Hayırlı ve bereketli olsun" denildi. 

11 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Çumra deposundan çalınan hububatla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Çumra deposunda yapılan son kontrollerde bir miktar ürünün bulanmadığının tespit edildiği belirtilerek, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Çumra Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına aldığı ve bunlardan 1 tanesinin halen tutuklu olduğu ifade edildi.

11 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu (ESK), 2 kombina merkezinden toplam bin 783 ton yağsız süt tozu satacak. Yağsız süt tozu iç piyasaya satılacak. ESK’nın ihraç kaydı ile yaptırdığı süt tozunun iç piyasaya satılacak olması firmaların lehine bir durum oluştururken, süt fiyatları baskılanacağı için üreticinin aleyhine bir durum oluşturacak.

11 ay önce Güncel

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, TMO'nun Çumra'daki deposundan çalınan 7 bin 500 ton hububatı Meclis gündemine taşıyarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.