11 ay önce Dünyada Tarım

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) Gıda Görünümü raporuna göre, dünyadaki gıda ithalatının maliyeti 2023'te rekor seviyeye ulaşacağını belirtiyor. Bu açlıkla karşı karşıya olan ülkelerde ithalatta düşüş yaşanacağını gösteriyor.

11 ay önce Tarım

GÜBRETAŞ’ın 1 Ocak-30 Eylül dönemini kapsayan faaliyet raporunda gübre piyasası ile ilgili dikkat çeken bir öngörüde bulunuldu. Artan gübre fiyatları ve TMO’nun mısır alım fiyatları üzerinden yapılan öngörüde, TMO’nun açıkladığı mısır alım fiyatının çiftçilerin beklentisini karşılamamasından dolayı buğday ve arpaya doğru bir kayış yaşanacağına dikkat çekildi.

11 ay önce Hayvancılık

Damızlık sığır fiyatlarında artışa giden TİGEM, 2023 yılı damızlık koyun-keçi fiyatlarında da artışa gitti. Buna göre Anadolu Merinosu Koç-Teke fiyatı 6 bin 500 liradan 9 bin 200 liraya, koyun-keçi fiyatı da 5 bin 500 liradan 6 bin liraya çıkarıldı.

11 ay önce Konya

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, Konya'da ekim alanı artan mısırda yüzde 10'luk verim kaybı olduğunu kaydetti.

11 ay önce Bolu

Bolu’da bölge hayvancılığı için büyük önemi bulunan hayvan pazarının 20 Kasım’da açılacağı duyuruldu. Bolu hayvan pazarı 6 ay önce alınan sağlık tedbirleri kapsamında kapatılmıştı.

11 ay önce Hayvancılık

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, hayvancılıkta girdi maliyetlerini en fazla etkileyen kaba ve kesif yemle ilgili bir takım değerlendirmelerde bulunarak çözüm önerilerine ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

11 ay önce Tarım

Uzun bir süredir 7 bin lira seviyesinde bulunan ekmeklik buğday fiyatları 8 bin liranın üstüne çıktı. Hububat piyasasındaki hareketlilik yakından takip edilirken, Ticaret Borsaları ve TÜRİB günlük, haftalık ve aylık hububat fiyatları piyasanın hareketlenmeye başladığını ortaya koyuyor.

11 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatifleri, indirimli gübre satışında süre uzatımına gidildiğini duyurdu. 20.20 gübre çeşitlerinde 1-11 Kasım tarihleri arasında geçerli olan tonda 400 lira indirimli satışın süresinin gelen yoğun talepten dolayı 17 Kasım'a uzatıldığı belirtildi.

11 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Gübretaş, 2023 yılı 3. çeyrek bilançosunu açıkladı. Gübretaş, 9 aylık döneme göre karı yüzde 35 azalırken, çeyreklik karı yüzde 190 arttı.

11 ay önce TZOB

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım Bağ-Kur ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilerin emekli olduklarında tarım arazilerini ve hayvanlarını satmayarak üretime devam ettiklerini belirterek, "Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir" dedi.