11 ay önce Tarım

TMO, Ekim ayına ait Fenolojik Değerlendirme raporunu yayınladı. Raporda bölgelere göre hububat ekiliş alanları ve yağış miktarları ile ilgili kapsamlı bilgiler verildi. Ekim ayında yağışların Doğu Anadolu Bölgesi hariç tüm bölgelerde azaldığı vurgulanırken, bazı bölgelerde yağışların yetersiz olmasından dolayı hala kışlık hububat ekilişlerinin yapılamadığına dikkat çekildi. Ayrıca bu yıl mısır ve diğer ürünlerden buğday ve arpaya doğru bir kayış yaşandığının gözlendiği kaydedildi.

11 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e sözleşmeli hayvancılık projesi kapsamında bugüne kadar kaç üretici ile sözleşme imzalandığı ve sözleşme kapsamında kaç tane hayvanın kesiminin yapıldığına dair bilgi verdi.

11 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatifleri, yılsonu değerlendirme ve motivasyon toplantısını Antalya Belek’te 5 yıldızlı Gloria Golf Resort otelde yapacak. Bin 800 kişinin katılması beklenen motivasyon toplantısının çiftçinin parası ile Antalya'nın ultra lüks bir otelinde yapılacak olması dikkat çekti.

11 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, Avrupa’dan kesimlik hayvan ithalatını aralıksız sürdürüyor. Her iki haftada bir gemi gelirken, geçtiğimiz hafta gelen gemide ithal edilen 991 kesimlik hayvan, 11 et firmasına paylaştırıldı. Ancak bu 11 et firmasından biri hariç diğerlerinin iki farklı grup firması olması, yapılan ithalatla belli başlı büyük et firmalarına nasıl kıyak geçildiğini gözler önüne serdi.

11 ay önce Tarım

Önce köyler boşaltıldı şimdi de köylerin gelişim alanları sessiz sedasız TOKİ’ye devredilerek, satışa çıkarıldı. TOKİ’nin ve emlakçıların rant alanı haline getirilecek köylerdeki gelişim alanları tamamen köylülerden alınarak zengin para sahiplerine peşkeş çekilecek. Zaten köy nüfusunun azalmasından dolayı tarımsal üretimi büyük bir yara alan köylerde üretim tamamen duracak.

11 ay önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, besi hayvancılığında rasyonda olması gereken yem miktarları ile ilgili bilgi verdi.

11 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatifleri, tüccardan 9 liradan 50 bin ton soğan alacak. Tüccardan alınan soğanlar Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde satılacak.

11 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiğ süt üreticinin artan maliyetler altında ezildiğine yönelik eleştirilere cevap vererek, süt üreticisinin bir litre sütte 1,5 lira ile 2 lira arasında para kazandığını ileri sürdü.

11 ay önce Tarım

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, tarım politikalarına yönelik eleştirileri Türkiye'deki traktör sayısı ile cevap verdi. Son 20 yılda köylerde büyük gelişmeler yaşandığını dile getiren Erdem, "AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'de traktör sayısı 1 milyon 100 bin arttı. 140 beygir traktörleri her yerde görür olduk" dedi.

11 ay önce Dünyada Tarım

Kuraklık ve su kıtlığı nedeniyle giderek artan zorluklarla karşı karşıya kalan Fas, geçtiğimiz günlerde Zagora bölgesinde karpuz ekimini kısıtlama yönünde önemli bir karar aldı.