11 ay önce Hayvancılık

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gündüzalp, hayvancılıkta yaşanan korkunç ithalata dikkat çekerek, "Yılsonuna kadar ithal edilen hayvan sayısı 500 bini geçecek ve ülkemizden çıkacak para 1 Milyar Doları bulacak. 2024 yılında da farklı bir tablo beklemiyoruz. Yine büyükbaş hayvan ithalatı 500 bini bulacak" dedi.

11 ay önce Tarım

Tarım sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarını fırsat bilen kişilerin hedefi bu kez çiftçiler oldu. Gözü dönmüş kişilerin, çiftçileri hedef alarak piyasaya sahte gübre ve tarım ilaçları sürmeleri oldukça tehlikeli bir süreç başlattı.

11 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatifleri, zeytin üreticilerinden gelen tepkiler üzerine zeytin alım fiyatını artırdı. Tarım Kredi Kooperatifleri, daha önce 90 TL olarak açıkladığı tavan fiyatı 105 liraya, taban fiyatı ise 41 liradan 46 liraya yükseltti.

11 ay önce Hayvancılık

UKON tarafından yayınlanan karkas kesim fiyatları, besi hayvancılığında acı bir tabloyu gözler önüne serdi. Dana yağsız kesim fiyatı 232 liraya kadar düşerken, bu kesim fiyatına göre besi hayvancılığını yerli hayvanla yapan üretici zarar ederken, ithal hayvanla yapan üretici kazanıyor.

11 ay önce Aydın

Aydın’da 2023 yılı desteklenecek ürünler belli oldu. Aydın ve ilçelerinde toplam 17 tane tarımsal havza bulunurken, bu havzalarda destek kapsamında ekilecek ürünlerin listesi yayınlandı.

11 ay önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, rasyonda arpa kullanmanın besiye faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.

11 ay önce Hayvancılık

Resmi Gazete'de hayvancılıkla ilgili üç yönetmelik değişikliği yayınlandı. Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerle ilgili bir açıklama yaparak, yapılan değişiklikle düşen küpenin yerine üreticinin beyanı ile yenisinin takılacağı kaydedildi.

11 ay önce Tarım

Çiftçi Kayıt Sistemi yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar ’taahhütname’ belgesi ile kayıt altına alınabilecek. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan çiftçiler de tarımsal desteklerden yararlanabilecek.

11 ay önce Tarım

Gübre üreticileri, CE sertifikasyonu ve etiketinde CE işareti bulunan ürünün, insan, hayvan, bitki sağlığı ve güvenliği ile çevreye zarar vermeyeceği konusunda bilgilendirildi.

11 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçiye yapılacak tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında açıklama yaptı. Açıklamada çiftçiye bugün 5 kalemde toplam 168 milyon 957 bin lira ödeme yapılacağı belirtildi.