Hububat fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Güncel (12 Eylül) hububat fiyatları Hububat fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Güncel (12 Eylül) hububat fiyatları

Tarım arazilerinin çiftçi ve köylülerin elinde kalması gerektiği, Tarım ve Orman Bakanlığının iki yıl işlenmeyen tarım arazilerini kiraya verme yönetmeliğinin iptali için Danıştay'da dava açıldığı belirtildi.Davayı açan avukatlar Senih Özay, Murat Fatih Ülkü ve Orhan Çetinbilek tarafından yapılan açıklamada, "Tarım arazileri çiftçinin, köylünündür, onların elinde kalmalıdır" ifadesi kullanıldı. 

Avukatlar Özay, Ülkü ve Çetinbilek, 22 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik"in iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açtıklarını açıkladılar.

TARLALAR, BÜYÜK ŞİRKETLERE VERİLEBİLİR

Avukatlar yaptıkları açıklamada, tarlaların kiralama ile büyük şirketlere verilebileceğinden bahsederek, kararın iptali için Danıştay'a dava açtıklarını bildirdi. Avukatlardan yapılan açıklama şu şekilde:

Tarım arazileri çiftçinin, köylünündür, onların elinde kalmalıdır. Önemli olan çiftçiyi yeniden üretime yöneltecek, ülkemizi yeniden kendi kendine yeten ülke haline getirecek, çiftçiyi aracılarına insafına bırakmayacak politikalar izlemektir. Tarım arazilerini çiftçinin, köylünün elinden alarak devlet aracılığı ile başkalarına, olasılıkla büyük şirketlere kiraya vermeye yönelik yönetmeliğin iptali ve dayanağı yasa hükmünün de Anayasa'ya aykırı olması nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurulması talebiyle Danıştay'da dava açıyoruz.