TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarımda yaşanan sorunlardan dolayı bu yıl çiftçilerin ektikleri ürünler ellerinde kalırken, ciddi zarar ettiler. Çiftçiler, yaşadıkları sıkıntıları yetkililere duyurmak için Türkiye’nin farklı illerinde traktörleriyle eylem yaparken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan çiftçi eylemleri ile ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ MANİPÜLE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR!

Bursa’da domates üreticilerinin, sözleşmeli üretim yapmamasından dolayı bir sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Yumaklı, Bakanlığın sözleşmeli üretimle alakalı çalışmalarının sonucunda bu sorunların ortadan kalkacağını belirtti.

Bakanlığın sözleşmeli üretimle ilgili çalışmalarının CHP tarafından manipüle edilmeye çalışıldığını ileri süren Yumaklı, geçtiğimiz haftalarda Bursa’da çiftçiler tarafından yapılan geniş katılımlı eylemin de CHP tarafından organize edildiğini iddia etti.

TMO, 2024 dönemi çeltik alım fiyatlarını duyurdu TMO, 2024 dönemi çeltik alım fiyatlarını duyurdu

CHP MİLLETVEKİLLERİ GÖSTERİLER ORGANİZE ETMEK İÇİN HAREKET GEÇTİ!

Yumaklı, katıldığı bir televizyon programında çiftçi eylemleri ile ilgili yaptığı şu değerlendirmeler dikkat çekti:

-Burada bir husus var, belirtmem gerekiyor. Birkaç tane bu şekilde olan durumu hadiseyi aslına bakarsanız, CHP’nin bu bir stratejisi, tarım üzerinden çok rahat manipüle edilebilir bir ortam gördüler. CHP milletvekillleri toplantılar, gösteriler organize etmek için harekete geçtiler, bunları takip ediyoruz.

BURSA'DAN HAREKETE GEÇTİLER! EYLEME KATILANLARIN HEPSİ ÜRETİCİMİYDİ BİLEMİYORUM!

Bursa’da harekete geçtiler. Şimdi oradakilerin hepsi üretici miydi bilmiyorum, olabilir. Üretici de olabilir, CHP’ye gönül vermişler de olabilir. Ancak bizim buradaki çabamızı sözleşmeli olmayan 'biz ürettik e şimdi nereye satacağız' diye sorun olan alandaki çalışmalarımızı bir tarafa bırakıp, sanki hiçbir şey yapılmıyormuş gibi, bu kısmı manipüle etmek için CHP milletvekilleri farklı farklı illerde, resimlere de bakarsanız milletin önlerinde görürsünüz sanki Türkiye’de böyle Avrupa’daki gibi bir şey varmış imajını vermeye çalışıyorlar.

SAĞDUYULU ÇİFTÇİLERİMİZ BU EYLEMLERE KATILMADI!

Yalnız ben buradan minnettarlığımı ifade ediyorum. Sağduyulu çiftçilerimiz gerçek üreticilerimiz bunlara prim vermedi. Vereceğini de zannetmiyorum. Bunların bir CHP stratejisi olduğunu şöyle anlayabiliriz. Çay mitingini, Fındık mitingi, işte bilmem ne mitingi, buradan böyle insanların sanki bir problem varmış, algısına kapılması için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bir siyasi faaliyet olarak bir şey söylemeyecem ama lütfen çiftçiler üzerinden bir siyaset yapmasınlar.