Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bitkisel üretim planlamasına ilişkin "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" konulu basın toplantısı düzenledi.

PLANLI ÜRETİM KAPSAMINDA OLAN ÜRÜNLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AYRINTI!

Bakan Yumaklı, yeni destekleme modelinde önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Havzalarda planlı üretim kapsamında belirlenen ürünlerin ekilmesi durumunda temel desteğin yanında planlı üretim desteğinin de ödeneceğini vurgulayan Yumaklı, ancak havzalarda planlı üretim kapsamında olup da ekilmesi istenmeyen ürünün ekilmesi durumunda çiftçiye hiçbir destek ödenmeyeceğini bildirdi. 

KONYA'NIN KULU İLÇESİNDEN ÖRNEK VERDİ!

TMO, 2024 hububat satış fiyatlarını açıkladı! TMO, 2024 hububat satış fiyatlarını açıkladı!

Konya'nın Kulu ilçesinde üretilen ürünler üzerinden örnek veren Bakan Yumaklı, buğday, arpa, nohut, mercimek, ayçiçeği ve aspir ürünlerinin burada ekildiği takdirde bu ürünlerin hem temel destek hem planlama desteği hem de su kısıtı desteği alacaklarını bildirdi.

Bakan Yumaklı, planlama dışındaki ürünlerin üretilmesi halinde sadece temel destek alacağını bildirerek, "Planlamaya dahil olan ürünlerin içerisinde olup da bu alanda üretilmesi doğru bulunmayan soya, patates, kanola, pamuk gibi ürünleri burada bir üreticimiz üretmek istedi, o zaman bu ürüne hiçbir destek vermeyeceğiz. Bunun Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklerle çok farklı yaptırımları da var. Bütün odak noktamız, ürünlerin planlamaya dahil olduğu şekliyle planlanan havzalarda, belirlenen şartlarda üretilmesini sağlamak." diye konuştu.