TARIMDAN HABER ÖZEL / Et piyasası talep daralmasından dolayı durgunluk yaşarken, kesim fiyatları da hızla geriliyor. Kesim fiyatlarının gerilemesi besicinin zararına üretim yapmasına neden oluyor. Kesim fiyatlarının hızla gerilemesinde Et ve Süt Kurumu’nun Polonya’dan yaptığı et ithalatının da büyük etkisi bulunuyor.

DANA YAĞSIZ KESİM FİYATI 8 LİRA DÜŞTÜ

Haftalık kesim fiyatlarına göre dana yağsız kesim fiyatı düşerken, kuzu yağsız kesim fiyatı ise arttı. Dana yağsız kesim fiyatı bir haftada 8 lira düşerek 331 lira oldu. Kuzu yağsız kesim fiyatı da 5 lira yükselerek 382 liraya çıktı.

EN FAZLA DÜŞÜŞ EGE BÖLGESİNDE YAŞANDI

UKON tarafından haftalık yayınlanan kesim fiyatlarında en fazla düşüş Ege Bölgesinde yaşanırken, en düşük gerileme ise Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleşti. Ege Bölgesinde kesim fiyatları 12 lira birden düşerken, Doğu Anadolu Bölgesinde ise sadece 2,5 lira düştü.

ETİ EN PAHALI KARADENİZ BÖLGESİ TÜKETİYOR!

En yüksek yağsız dana kesim fiyatı ise 339 lira ile Karadeniz Bölgesinde olurken, en düşük dana yağsız kesim fiyatı 324 lira ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gerçekleşti.

ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor? ESK'nın yaptığı et ithalatında büyük vurgun! Kiloda 70 cent kimlerin cebine gidiyor?

Et Fiyat-11