TARIMDAN HABER ÖZEL / TİGEM’in, 2024 yılı buğday, arpa, yulaf, mercimek ve fiğ ekim miktarı ile kuru ve sulu alandan elde edilen ürün miktarına dair sorular cevapsız kaldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’den konuyla ilgili talep edilen bilgilere 2 Eylül’de verilen cevapta ‘hasatın yeni bittiği ve sonuçların hesaplama aşamasında’ olduğu belirtilerek cevap verilmedi. Eylül ayına gelinmesine rağmen TİGEM’in 2024 yılında hasat ettiği ürün miktarı ve çiftçiye satılacak tohum miktarının belli olmaması, Tarım Bakanlığının planla üretim çalışmalarının sorgulanmasına neden oldu.

Bilgi edinme hakkı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından cevaplandırılmak üzere CİMER’den 3 Ağustos’ta konuyla ilgili şu bilgiler talep edildi.

-2023 yılında buğday, arpa, yulaf, mercimek ve fiğ’de sulu ve kuru alanlarda ne kadar dekar ekim yapıldı?

-2024 yılında bu alanların ne kadarı hasat edildi? Kuru ve suludaki verimler ne kadar?
-Ülke verimine göre, bölgeler bazında verimlerin durumu nedir?

TMO, 2024 hububat satış fiyatlarını açıkladı! TMO, 2024 hububat satış fiyatlarını açıkladı!

TİGEM tarafından 2 Eylül’de verilen cevapta; “Genel Müdürlüğümüzün tüm işletmelerindeki 2024 yılı hububat, mercimek ve fiğ hasatları yeni tamamlanmış olup, hasatlarımız yeni bittiğinden sonuçları hesaplama aşamasındadır” denilerek 2024 yılında hasat edilen ürün miktarlarına yönelik bilgiler verilmedi.