Evet, yanlış okumadınız, Tarım Bakanlığında sözde gıdada taklit ve tağşişi önlemek için 2013 yılında Mehdi Eker’in Bakanlığı döneminde uyduruk bir ihale ile Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp’in şirketine verilen 60 milyon liralık Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS) yolsuzluğunda suçlu bulundu!

Suçlu bulundu bulunmasına ama kamuyu göz göre göre 60 milyon lira zarara uğratanlar hakkında hiçbir işlem yapılmadı! Ne Bakanlardan bunun hesabı soruldu ne de düzmece ihaleyi yapan Bakanlık bürokratları hakkında hiçbir işlem yapılmadı!

60 milyon liralık kamu zararından başta dönemin Tarım Bakanı Mehdi Eker olmak üzere daha sonra göreve gelen Faruk Çelik, Ahmet Eşref Fakıbaba, Bekir Pakdemirli ve Vahit Kirişçi’nin hepsinin vebali var!  

Ortada bu kadar vebali büyük bir kamu zararı varken, bunun tek suçlusu ‘yolsuzluğu’ yazdığımız için maalesef sadece biz olduk!

2022 yılında ÜDTS yolsuzluğunu ortaya çıkaran haberlerimizden dolayı, Hakan Bilal Kutlualp sırf bizi yıldırmak için olsa gerek savcılığa 3 ayrı suç duyurusunda bulunmuştu. Düşünün yolsuzluğu yapan Tarım Bakanlığı yaptığımız haberlerin hiç birine cevap veremezken, düzmece ihale ile ÜDTS işini alan Hakan Bilal Kutlualp her seferinde bizi savcılığa şikâyet etmişti.

Milli Gazete’de 26 Ekim 2022 tarihinde kaleme aldığımız ‘Hakan Bilal Kutlualp 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunda ne yapmak istiyor?’ başlıklı köşe yazımızdan dolayı yapılan suç duyurusunda ise savcılık hakaret ve iftiradan dolayı dava açılmasına karar veriyor ve Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme iftira suçundan dolayı beraat kararı verirken, hakaret suçundan dolayı hakkımızda mahkûmiyet kararı veriyor. Mahkumiyet kararı da para cezasına çevriliyor. Ancak hükmün açıklanmasının geriye bırakılması (HAGB) kararı ile 10 bin 620 liralık para cezası erteleniyor.

HAGB kararı aslında basit gibi görünse de sicilinize böyle bir kararın işlenmiş olması hele hele gazeteci iseniz ağır bir anlamı vardır. 5 yıl boyunca eğer riske girmek istemiyorsanız etliye sütlüye karışmayan haberler yapmanız gerekir. Aksi takdirde ağır bir ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Ancak Küçükçekmece 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığımız itiraz kabul edilerek, Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakkımızda verdiği HAGB kararı iptal edildi. Şimdi Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 16 Eylül’de yeni bir duruşma yapılacak.

Duruşmadan nasıl bir karar çıkar bilemiyorum ama Küçükçekmece 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin lehimize verdiği son kararla Hakan Bilal Kutlualp bir kez daha kaybetmiş oldu.

Velev ki 16 Eylül’de yapılacak duruşmada mahkeme yine bizi suçlu buldu diyelim. Zannetmiyorum ama hiç sorun değil! Zaten mahkemenin ilk kararından dolayı Hakan Bilal Kutlualp’in avukatlık ücreti olan 17 bin lirayı cebimizden ödedik! 10 bin 620 bin liralık para cezasını da öder geçeriz! Topu topu cebimizden 27 bin lira para çıkmış olur!

Pekâlâ, tüyü bitmemiş yetimin dahi hakkı bulunan kamu malına zarar verenler, kamuyu göz göre göre 60 milyon lira zarara uğratanlar, sizler bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?

Bu sadece 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu meselesi de değildir! Bugün devlet buğday ve arpada çiftçiye alınterinin bile karşılığını veremiyorsa bu yolsuzluklar yüzündendir... 

İşte bundan dolayı vebaliniz çok büyük!!!

Şimdi buraya 3 sayfalık ÜDTS yolsuzluğunun belgesini bırakıyorum…

ÜDTS ihale komisyonu nasıl kurulmuş, ihale komisyonunda kimler kimlerin yerine sahte imza atmış, kimler kimi nasıl tehdit etmiş... Çiğdem İri'nin Bakanlık müfettişlerine verdiği ibretlik ifade tutanağını 10 dakikanızı ayırıp okursanız, Tarım Bakanlığında işlerin nasıl döndüğünü de görmüş olursunuz!

İbretlik bu belgeye rağmen sorumlular hakkında hiç bir işlem yapmayanlar, akılları sıra bizi bir şekilde yargılatarak olayı tamamen kapatmak istiyorlar!!! 

Ama inşallah amaçlarına ulaşamayacaklar... 

1 Kopya

Belge 1

Belge 2-2