Tarım Bakanlığı, ürünlerinde domuz eti tespit edilmesine rağmen aylardır kamuoyundan gizlenen Köfteci Yusuf’la ilgili dikkat çeken bir hamle yaptı. Bakanlık, Köfteci Yusuf’un domuz eti tespit edilen ürünlerini ifşa listesine eklendi. Ancak domuz eti tağşişe girerken Köfteci Yusuf’un ‘sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar’ listesinde yayınlanması dikkat çekti.

TARIM BAKANLIĞINDAN FİRMANIN ELİNİ KUVVETLENDİREN HAMLE!

Bakanlığın, tespit edilen domuz ürünlerini taklit ve tağşiş listesinde değil de sağlığı tehlikeye düşürecek listede yayınlaması, firmanın lehine bir durum oluşturacak. Ülkede belli bir kesim tarafından zaten domuz eti tüketiliyor. Domuz etinin sağlığı tehlikeye düşüren ürünler içinde gösterilmesi yürürlükteki mevzuatlarla çelişiyor. 

KÖFTECİ YUSUF LİSTEYE NEDEN EKLENDİ? 

Köfteci Yusuf'un Bakanlığın aleyhine açtığı davayı kazanmasından dolayı, domuz eti tespit edilen ürünler taklit ve tağşiş listesinden çıkarıldığı kaydedilirken, Bakanlığın kamuoyunun bütün süreci öğrendikten sonra söz konusu firmayı listeye eklemesi de dikkat çekti. 

ESK'nın ithal ette en önemli müşterisi Köfteci Yusuf'tu! Polonya'daki kesimhanelerden bulaş olma ihtimali gündemde! ESK'nın ithal ette en önemli müşterisi Köfteci Yusuf'tu! Polonya'daki kesimhanelerden bulaş olma ihtimali gündemde!

Köfteci Belge