SADETTİN İNAN / Bu yılın ilk 6 ayında 1,5 milyar lira faaliyet zararı yapan ve yüksek banka borçlarından dolayı ilk 6 ayda tam 1,5 milyar lira faiz ödeyen Tarım Kredi Kooperatif Market’lerin 2500’e yakın bütün şubelerinin tabelaları değiştirilecek. Kredi faizlerinin çok yüksek olduğu ve marketlerin zarar ettiği bir dönemde 2500’e yakın marketin tabelasının değiştirilmesi için 500 milyon lira para harcanacak.

TARIM KREDİ MARKETLERİN YENİ İSMİ 4 HARFLİ OLACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği market projesinde, tabela değişimine tam 500 milyon lira para harcanacak. Tarım Kredi Kooperatif Market isminin çok uzun olduğu gerekçesiyle değiştirilecek tabelalarda yeni ismin 4 harfli olacağı öğrenildi.

GIDA FİYATLARINDA 3 HARFLİ MARKETLERİN ÖNÜNDE YER ALAN TARIM KREDİ MARKETLER YENİ LOGODA ONLARA BENZEMEMEK İÇİN İSMİ 4 HARFLİ OLACAK!

Gıda fiyatlarında 3 harfli zincir marketlerin önüne geçen Tarım Kredi Marketler, kısaltılmış 4 harfli yeni logosuyla sözde onlara benzememeye çalışacak!

2500 TABELA DEĞİŞTİRİLECEK HANGİ YANDAŞ ZENGİN EDİLECEK?

Yolsuzluğun ayyuka çıktığı ve ciddi denetim zafiyetinin yaşandığı Tarım Kredi Marketlerde, 2500 şubenin tabelasının değiştirilecek olması, akıllara hangi yandaşın zengin edileceği sorusunu getiriyor. Bir marketin tabela değişimin ortalama 200 bin lira olacağı tahmin edilirken, yaklaşık 2500 şubenin tabela değişimine toplam 500 milyon lira para harcanacak.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ TARLADA KALIRKEN, TARIM KREDİ ÇİFTÇİNİN KAYNAĞINI TABELA DEĞİŞİMİNE HARCAYACAK!

Çiftçinin ürünün para etmediği bir dönemde çiftçiye ait kaynakların tabela değişimi adı altında hoyratça kullanılıyor olması dikkat çekerken, kamuda uygulanan tasarruf tedbirlerinin de Tarım Kredi Kooperatifleri yönetimi tarafından umursanmadığını gösteriyor.

LOGO DEĞİŞİMİ İLE DEVLET MARKETİ ALGISI KIRILMAYA ÇALIŞILACAK! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söz verdirip yatırımdan vazgeçti! Tarım Kredi’de yem fabrikası krizi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söz verdirip yatırımdan vazgeçti! Tarım Kredi’de yem fabrikası krizi!

Diğer yandan alınan bilgilere göre, isim değişikliğinin bir gerekçesinin de Tarım Kredi Marketlerin devlet marketi algısının kırılmaya çalışmak olduğu kaydedildi.