SADETTİN İNAN/ Tarım Kreid Kooperatiflerinde Genel Müdürlerin ailelerine yönelik menfaat ilişkileri, çiftçiye ait kaynakların nasıl kullanıldığını gözler önüne seriyor. Hüseyin Aydın'ın oğlunun ilişkili olduğu şirketten kuruma araç kiralandığı ortaya çıkarken, bir önceki hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz döneminde de eşine ait villa Tarım Kredi'ye kiralanmıştı.  

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in öğrencilik yıllarında Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilgili bir anısını paylaştığı yazısı, çiftçi kuruluşunda yaşanan bir menfaat ilişkisini ortaya çıkardı. Zeyrek, yazısında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünün önünde duran lüks makam araçlarına dikkat çekerek, çiftçilerin traktörlerine borçları nedeniyle haciz gelirken Tarım Kredi yöneticilerinin lüks bir hayat yaşadıklarına işaret etmişti.

İCRA KURULU BAŞKANVEKİLİ DENİZ ZEYREK'İ ARADI!

Zeyrek, bu yazısı üzerine kendisini Tarım Kredi İcra Kurulu Başkanvekili Temel Tayyar Yeşil’in aradığını belirterek, Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın makam aracının BMW değil Audi A6 olduğunu belirttiğini kaydetti.

Bir önceki yazısında ‘makam araçlarının acaba hangi şirketten kiralıyorlar’ diye yazdığını hatırlatan Zeyrek, Temel Tayyar Yeşil’in kiralanan araçlarla ilgili çarpıcı bilgiler verdiğini ifade etti. Yeşil’in kurumda 700’e yakın araç olduğunu, sadece 30 aracın kiralık olduğunu belirttiğini dile getiren Zeyrek, “Bir gençlik anısını aktarmak istediğim nostaljik yazımda fark etmeden çok derin bir kuyunun kapağını açmışım. Gazeteciliği işte bu yüzden seviyorum” dedi.

'SİZİN İMA ETTİĞİNİZ ŞİRKETTEN SADECE İKİ ARAÇ KİRALANDI!'

“Ben yazımı ‘acaba hangi şirketten kiralıyorlar’ diye bitirmiştim” diyen Zeyrek, Yeşil’in kendisine “Sizin ima ettiğiniz şirketten sadece iki aracımız var. Onlar da piyasanın yarısına yakın bir fiyatla kiralanmış” dediğini belirtti.

Bu konuşma üzerine yazısına önemli bir not düşen Zeyrek, “Yazımda otomobil kiralama konusunda herhangi bir şirket ima etmemiştim. Temel Tayyar Yeşil konuşurken bir şirket ismi söyleyince o şirketi Googl’de aradım. Meğer Hüseyin Aydın’ın oğlunun ilişkili olduğu bir şirketmiş. Aydın döneminde o şirkete Ziraat Bankası’ndan yüklü kredi verilmiş. Sonra da Ziraat Bankası o şirketi satın almış” dedi.  

ESK’nın ithal etle desteklediği NAMET’e Rekabet Kurulu’ndan 73 milyoncuk ceza! ESK’nın ithal etle desteklediği NAMET’e Rekabet Kurulu’ndan 73 milyoncuk ceza!

KİRALIK ARAÇ SAYISI İLE İLGİLİ GERÇEK BİLGİLER SAKLANDI!

Tarım Kredi İcra Kurulu Başkanvekili Temel Tayyar Yeşil, kurumda kiralık araç sayısı ile ilgili olarak Zeyrek’e gerçek bilgileri vermemesi de dikkat çekti. Tarım Kredi Kooperatiflerinde lojistik ve şirketler üzerinden kiralanan araç sayısı 200’ün üzerinde olmasına rağmen sadece kiralık araç sayısının 30 olduğu belirtilerek, gerçek verilerin saklanması dikkat çekti.